Családi nyaralás: autós utazás gyerekekkel

Ez a cikk azoknak szól, akik már eltervezték vakációjukat, és hasznos tanácsokat akarnak hallani arról, hogyan is tudnák gyermekeiket szórakoztatni a hosszú kocsiban töltött órák alatt.
Utazás gyerekkel - tippek, ötletek

Ez a cikk azoknak szól, akik már eltervezték vakációjukat, és hasznos tanácsokat akarnak hallani arról, hogyan is tudnák gyermekeiket szórakoztatni a hosszú kocsiban töltött órák alatt.

Hangoskönyvek

Az olyan gyerekeknek, akik a kocsiban rosszul szoktak lenni, érdemes hangoskönyvekkel készülni a sima könyvek helyett. Ha nem jutunk hozzá ilyenhez töltsük le kedvenc mondókáikat, kedvenc zenéiket. Ha a kicsi már elég idős, adjuk oda neki a zenelejátszó készüléket egy fülhallgatóval, ezzel elérve, hogy figyelme teljesen elterelődjön a rosszulléttől. Ettől egyébként igazi felnőttnek érezhetik magukat, amivel nyert ügyünk van. Sok helyen beszerezhető olyan adapter, amibe két fülhallgatót is dughatunk, ha szükséges. Mindig figyeljünk arra, hogy ne legyen magasan a hangerő!

Vigyünk egy „kedvences táskát”

Engedjük meg a gyerkőcnek, hogy az útra összegyűjtse néhány kedvenc dolgát egy kistáskába. Adjuk meg neki ezt a szabadságot, hiszen ettől izgatottan fogja majd várni az utazást. Biztassuk, hogy pakoljon be egy könyvet, a kedvenc plüssét, mágneses úti játékokat, készségfejlesztő füzeteket és egy-két színes ceruzát. Csomagoljunk be egy-két új utazásbarát játékot mi is, és adjuk oda a kicsiknek jutalomként, ha jól viselkednek. Ez is motiválni, szórakoztatni fogja majd őket.

Adjunk nekik egy iránytűt

Ez is mulatságos lehet, főleg az olyan gyerkőcök számára, akik szeretnek segíteni a szüleiknek. Nyomtassunk ki egy térképet is, hogy ne csak navigálhassanak, de kipipálhassanak rajta városokat, látnivalókat az út során.

Pakoljunk mindegyik gyereknek egy-egy kis üveget és külön egy nagyot az újratöltéshez

A palackokat vízzel töltsük tele, cukros üdítőitalok helyet, hiszen azokat gyorsabban elfogyasztják, ami több WC-megállóhoz vezethet, nem beszélve az fölös energiákról, amit a cukor okozhat. Engedjük meg a gyerekeknek, hogy segítsenek harapnivalókat csomagolni. Pakoljunk répát, sós rudat, kockára vágott sajtot, aszalt gyümölcsöt és müzliszeletet. Ne felejtsünk el nedves törlőkendőt és szemetes szatyrot is pakolni!

Kispárna

A hosszú útra egy kispárna és egy vékonyabb takaró biztosíthatja a gyermek kényelmét. Így valószínűbb, hogy elalszik, ahelyett, hogy az ominózus „Ott vagyunk már?” mondatot ismételgetné.

Tegyünk el egy labdát vagy frizbit is

Az utazás közbeni pihenőkben jól esik kicsit kinyújtóztatni a végtagokat. Erre a legjobb lehet egy kis játék a kicsikkel.

Kapcsolódó cikkek

Milyen nehézségekbe ütközhet gyermeked a programozás alapjainak elsajátítása során?

Milyen nehézségekbe ütközhet gyermeked a programozás alapjainak elsajátítása során?

Ha gyermekedet érdeklik a számítógépek és a videójátékok, akkor talán már beszéltetek róla, hogy érdemes lenne jobban elmélyítenie a tudását a témában.

Nagy vállalás kis akarattal? A nem kívánt gyermek tragédiája

Nagy vállalás kis akarattal? A nem kívánt gyermek tragédiája

A családalapításnál nagyobb vállalkozásba nem is kezdhet az ember.

Miért fontos, hogy a szülők is kikapcsolódjanak? - a gyereknek és a szülőnek is szüksége van némi térre

Miért fontos, hogy a szülők is kikapcsolódjanak?

A szülő nem ülhet folyton a gyermeke mellett. Amikor a gyermek elér egy bizonyos kort, fontos, hogy egyedül is töltsön el időt, mert ez sok készségét és képességét is fejleszti. A szülőnek is szüksége van egy kis szabadságra. Mutatjuk is, hogy miért!