Családi nyaralás: autós utazás gyerekekkel

Ez a cikk azoknak szól, akik már eltervezték vakációjukat, és hasznos tanácsokat akarnak hallani arról, hogyan is tudnák gyermekeiket szórakoztatni a hosszú kocsiban töltött órák alatt.
Utazás gyerekkel - tippek, ötletek

Ez a cikk azoknak szól, akik már eltervezték vakációjukat, és hasznos tanácsokat akarnak hallani arról, hogyan is tudnák gyermekeiket szórakoztatni a hosszú kocsiban töltött órák alatt.

Hangoskönyvek

Az olyan gyerekeknek, akik a kocsiban rosszul szoktak lenni, érdemes hangoskönyvekkel készülni a sima könyvek helyett. Ha nem jutunk hozzá ilyenhez töltsük le kedvenc mondókáikat, kedvenc zenéiket. Ha a kicsi már elég idős, adjuk oda neki a zenelejátszó készüléket egy fülhallgatóval, ezzel elérve, hogy figyelme teljesen elterelődjön a rosszulléttől. Ettől egyébként igazi felnőttnek érezhetik magukat, amivel nyert ügyünk van. Sok helyen beszerezhető olyan adapter, amibe két fülhallgatót is dughatunk, ha szükséges. Mindig figyeljünk arra, hogy ne legyen magasan a hangerő!

Vigyünk egy „kedvences táskát”

Engedjük meg a gyerkőcnek, hogy az útra összegyűjtse néhány kedvenc dolgát egy kistáskába. Adjuk meg neki ezt a szabadságot, hiszen ettől izgatottan fogja majd várni az utazást. Biztassuk, hogy pakoljon be egy könyvet, a kedvenc plüssét, mágneses úti játékokat, készségfejlesztő füzeteket és egy-két színes ceruzát. Csomagoljunk be egy-két új utazásbarát játékot mi is, és adjuk oda a kicsiknek jutalomként, ha jól viselkednek. Ez is motiválni, szórakoztatni fogja majd őket.

Adjunk nekik egy iránytűt

Ez is mulatságos lehet, főleg az olyan gyerkőcök számára, akik szeretnek segíteni a szüleiknek. Nyomtassunk ki egy térképet is, hogy ne csak navigálhassanak, de kipipálhassanak rajta városokat, látnivalókat az út során.

Pakoljunk mindegyik gyereknek egy-egy kis üveget és külön egy nagyot az újratöltéshez

A palackokat vízzel töltsük tele, cukros üdítőitalok helyet, hiszen azokat gyorsabban elfogyasztják, ami több WC-megállóhoz vezethet, nem beszélve az fölös energiákról, amit a cukor okozhat. Engedjük meg a gyerekeknek, hogy segítsenek harapnivalókat csomagolni. Pakoljunk répát, sós rudat, kockára vágott sajtot, aszalt gyümölcsöt és müzliszeletet. Ne felejtsünk el nedves törlőkendőt és szemetes szatyrot is pakolni!

Kispárna

A hosszú útra egy kispárna és egy vékonyabb takaró biztosíthatja a gyermek kényelmét. Így valószínűbb, hogy elalszik, ahelyett, hogy az ominózus „Ott vagyunk már?” mondatot ismételgetné.

Tegyünk el egy labdát vagy frizbit is

Az utazás közbeni pihenőkben jól esik kicsit kinyújtóztatni a végtagokat. Erre a legjobb lehet egy kis játék a kicsikkel.

Kapcsolódó cikkek

Milyen nehézségekbe ütközhet gyermeked a programozás alapjainak elsajátítása során?

Milyen nehézségekbe ütközhet gyermeked a programozás alapjainak elsajátítása során?

Ha gyermekedet érdeklik a számítógépek és a videójátékok, akkor talán már beszéltetek róla, hogy érdemes lenne jobban elmélyítenie a tudását a témában.

Mekkora méretű ágyneműre van szükség az óvodában?

Mekkora méretű ágyneműre van szükség az óvodában?

Nem vagy tisztában azzal, hogy mekkora méretű és milyen fajtájú ágyneműhuzatra van szükség az óvodában? Akkor mi most segítünk neked ebben!

Ezért hasznos a társasjáték - sok készséget és képességet fejleszt

Ezért hasznos a társasjáték

A család, esténként társasjátékozhat is, amely nagyon sok készséget és képességet fejleszt. Természetesen, egy remek kikapcsolódás is. A cikkben összeszedtük, hogy a társasjáték, milyen képességekre és készségekre van pozitív hatással.