Titkos trükkök iPhone tulajdonosoknak

Az akkumulátor gyorsabb töltésétől a kéz nélküli fényképezésig - ezek a titkos iPhone trükkök lesznek az új kedvenc trükkjeid.
iPhone-od van? Tudd meg milyen trükköket használhatsz!

Azaz mire képes még az iPhone?

Valószínű, hogy sokan nem is tudják, mi mindenre képes hőn szeretett iPhone készülékük. Pedig megbízható társuk lehet. Több tucat rejtett funkcióval is büszkélkedhet, amik gyorsabbá, egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetik okostelefonod használatát. Ezt pedig úgy érhetjük el, hogy feloldjuk az iPhone-ban rejtőzködő hackeket és trükköket. Több száz ilyen rejtett funkció létezik, ezekből választottuk ki a legjobbakat.

A trükkök világa egyébként elég szerteágazó, épp ezért akár szórakozásra, tanulásra vagy olyan izgalmasabb kikapcsolódási formák esetén szeretnéd használni, mint a online casino magyar felületén való játékok, találhatsz olyat ami megkönnyíti az életed.

Töltsd fel az akkumulátort gyorsabban repülőgép üzemmódban

Állítsd „Repülőgép” üzemmódba a készüléked. Ez a mód a telefon számos funkcióját kikapcsolja, beleértve a mobil- és Wi-Fi-hálózatot is, így kevesebb dolga van az akkumulátornak, és gyorsabban töltődik. Ne felejtsd el visszaállítani a normál üzemmódba telefonodat, amikor befejezted a töltést.

Az alkalmazások bezárása nem takarítja meg az akkumulátor élettartamát

Talán hallottál már arról, hogy az alkalmazásokból való kilépéssel tovább tarthatod iPhone akkumulátorodat. Ez valójában nem igaz. Az alkalmazásokból való kilépés miatt az akkumulátort hamarabb újra kell tölteni. Tehát ne lépj ki a nem használt alkalmazásokból, hanem hagyd őket a háttérben.

Értesítések máshogy

Szeretnél értesítést kapni az új szövegekről, bejövő hívásokról vagy egyéb hasznos információkról anélkül, hogy az iPhone képernyőjére néznél vagy hangokat hallanál? Ezzel a hackkel a telefon hátulján lévő kamera vaku villog, ha új értesítést kapsz. Csak kövesd az alábbi lépéseket:

● Koppints a „Beállítások” ikonra!

● Koppints az Általános elemre (IOS 13 és újabb verziók esetén hagyd ki ezt a lépést).

● Koppints a Kisegítő lehetőségek elemre.

● Koppints az Audio/Visual elemre.

● Érintsd meg a LED vaku lehetőséget.

● Mozgasd a csúszkát be/zöld állásba. Ezen kívül állítsd a Flash on Silent csúszkát be/zöld állásba.

Ez a feltörés minden vakuval felszerelt iPhone-modellnél működik.

Készíts fényképeket a hangerő gombbal

Tudtad, hogy a képernyőn megjelenő kameragomb megérintése nem az egyetlen módja a fényképek készítésének? Valójában van egy sokkal egyszerűbb lehetőség arra, hogy gyorsan fényképezz, anélkül, hogy a képernyőre néznél vagy megérintenéd azt. Miután megnyitottad a Kamera alkalmazást, kattints a hangerőnövelő gombra, és a telefonod fényképet készít. Ez még a beépített távirányítóval rendelkező fejhallgatókkal is működik.

Egyes modellek a hangerő csökkentő gombbal is készíthetnek fényképeket.

Hagyd, hogy a Siri segítsen fényképezni

Mindenki tudja, hogy kérdéseket lehet feltenni Sirinek, de azt már nem biztos, hogy a Siri gyorsabbá teheti a fényképezést? Bár valójában nem tudja rögzíteni a fényképet, de meg tudja nyitni a Kamera alkalmazást a kívánt beállításra, így csak meg kell érinteni a kamera gombot (vagy kattintani a hangerő gombra).

A következő az eljárás:

● Aktiváld a Siri-t és kérd meg, hogy készítsen fényképet vagy videót.

● Ha megvan a kívánt kép, koppints a kamera vagy a hangerő gombra.

Ez a feltörés az összes iPhone modellen működik. A szelfi funkcióhoz iOS 10 és újabb verzió szükséges.

Írd be a parancsokat Sirinek ahelyett, hogy kimondanád azokat

A Siri nagyszerű, de nem lehet vele beszélni, és hangosan választ kapni minden helyzetben. Ilyen esetekben is használhatod viszont a Sirit, ha be van kapcsolva a Type to Siri funkció. Ezzel a trükkel hozzáférhetsz a Sirihez, és gépeléssel adhatsz ki parancsokat. A következőket kell tenned:

● Koppints a Beállítások elemre.

● Koppints az Általános elemre.

● Koppints a Kisegítő lehetőségek elemre.

● Koppints a Siri elemre.

● Mozgasd a Type to Siri csúszkát be/zöld állásba.

● Most aktiváld a Sirit, és megjelenik egy billentyűzet, amely lehetővé teszi a parancs beírását. A mikrofon ikon segítségével is beszélhetsz.

● Ez a hack minden iOS 11 vagy újabb rendszert futtató iPhone modellen működik.

Rázd meg iPhone-odat a gépelés visszavonásához

Ha jegyzetet, szöveges üzenetet vagy más szöveget írsz be, és úgy döntesz, hogy törölni szeretnéd azt, nem kell használnod a billentyűzet törlés gombját. Csak rázd meg iPhone-odat az írás törléséhez. A következőket kell tenned:

● Koppints a Beállítások elemre.

● Koppints a Kisegítő lehetőségek elemre.

● Koppints az Érintés elemre (csak iOS 13 és újabb rendszeren).

● Az Interakció részben érintsd meg a Megrázással a visszavonáshoz lehetőséget.

● Mozgasd a csúszkát be/zöld állásba.

● Ezután, amikor éppen beírtál valamit, amit törölni szeretnél, csak rázd meg telefonodat, és koppints a Visszavonás lehetőségre a felugró ablakban.

● Ez a feltörés az összes iPhone modellen működik.

Cseréld ki billentyűzetet Trackpadre

Nagyon fájdalmas mozgatni a kis nagyító kurzort a képernyőn, amikor egy adott szövegrészt próbálunk kijelölni. Van egy trükkünk, amellyel sokkal egyszerűbbé válik a kurzor elhelyezése a szövegben. Úgy működik, hogy a billentyűzetet görgetőpaddá alakítja, mint egy laptop egerét. A következőket kell tenni:

● Nyiss meg egy alkalmazást, amelyben szerkesztheted a szöveget az alapértelmezett iPhone-billentyűzet használatával. Érintsd meg és tartsd lenyomva bármelyik billentyűt a billentyűzeten.

● A billentyűk betűi eltűnnek. Húzd az ujjad a billentyűzeten, mintha az egeret irányítanád a görgetőpadon.

● Figyeld a kurzort a képernyőn, és engedd el, amikor a kurzor ott van, ahol szeretnéd.

Ez a feltörés az iOS 9 és újabb rendszert futtató 3D érintőképernyős iPhone-modelleken, valamint az iOS 12 rendszert futtató összes többi modellen működik.

Mint ahogy említettük, még számtalan lehetőség rejtőzködik iPhone készülékek trükkjei között. Érdemes kutakodni, hogy minél több segítséget kaphassunk nélkülözhetetlen társunktól, ami sokban megkönnyíti az életünket.

Kapcsolódó cikkek

A vidék nagy lehetősége, a napelem

A vidék nagy lehetősége, a napelem

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy napelemet szereltetnek a tetőre, az ezzel előállított energiát pedig a házban található elektromos eszközök működésére használják fel.

Nyári autógumi kisokos: amit mindenképp tudni érdemes

Nyári autógumi kisokos: amit mindenképp tudni érdemes

Míg a téli és négyévszakos abroncsok elengedhetetlenek a hideg, jeges vagy havas körülmények között történő biztonságos vezetéshez, a nyári abroncsok számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amikor megemelkedik a hőmérséklet.

Mikor éri meg külső akkumulátorokat használni?

Mikor éri meg külső akkumulátorokat használni?

Utánajárunk, bemutatjuk, mikor éri meg külső akkumulátort használni és hogy milyen verziók közül válogathatunk manapság.