Milyen SUP deszkát vegyek?

Kipróbáltad egy nyaraláson a SUP deszkázást és szívesen eveznél még? Tervezel beruházni saját felszerelésre de nem tudod melyik SUP deszka lenne a megfelelő? Ebben a cikkünkben segítünk kiválasztani a Neked megfelelő SUP deszkát és ismertetjük fajtáit is, hogy könnyebben eligazodj termékeink között.
Milyen SUP deszkát vegyek?

Első SUP deszka kezdőként

Először a SUP deszka két fajtájáról lesz szó: a merev és a felfújható deszkáról. Más-más előnyökkel rendelkeznek, így a választáskor érdemes több szempontot is figyelembe venni és igényeidhez igazodva választani közülük.

A merev SUP deszka a hagyományos változat. Amennyiben hosszútávon szeretnéd űzni ezt a sportot érdemes lehet egy merev SUP deszkát választani, hiszen tartósabb, hosszabb életű, de gyorsabb is, és a vízen is jobban siklik, mint felfújható társaik.

A felfújható SUP deszka viszont egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen sokkal helytakarékosabb, így tárolása szezonon kívül is könnyen megoldható, valamint szállítása is jóval egyszerűbb, ha például nem közvetlen vízparton élünk. Használat előtt pedig pár perc alatt fel lehet fújni egy elektromos pumpa segítségével és már evezhetünk is ki a vízre. Közkedvelt opció még azért is, mert a merev SUP deszkához képest, az előállítási költsége alacsonyabb, így olcsóbban juthatunk hozzá egy ilyen SUP deszkához

SUP deszka választása használat szerint

A SUP kínálatban válogathatsz használat szerint is. Amennyiben még kezdő vagy, érdemes egy felfújható hobbi SUP deszkával nekivágni a víznek, hiszen az imént említett előnyök mellett, könnyedén siklik, fordulékony és jól is irányítható.

Amennyiben viszont többen szeretnétek élvezni az evezést, legyen szó kisgyermekes családról, vagy akár párokról, akkor például érdemes megfontolni egy családi SUP deszka vásárlását, hiszen ez a kivitelezés jóval stabilabb és nagyobb a teherbírása.

Túra SUP deszka segítségével pedig egy hosszabb kalandra is felkerekedhettek, hiszen ezek a deszkák nagyon jó stabilitást nyújtanak, valamint kajakülést is felszerelhetünk rá, így ülve is kényelmesen evezhetünk, nagyobb távokat járhatunk be, amikor pedig más perspektívából csodálnánk az útvonal szépségeit, könnyedén fel is állhatunk rajta.

A megfelelő SUP deszka kiválasztásának egyéb szempontjai

Fontos hogy, korhoz és testalkathoz is megfelelő deszkát válasszunk, így például megkülönböztetünk gyermek és női SUP deszkákat is, amik megkönnyítik az evezést, méretezésük és keskenyebb kialakításuk által.

Kiskedvenced sem kötelező otthon hagyni egy-egy evezésnél, hiszen speciális kutyás SUP deszka is választható, hogy együtt élvezzétek az evezés nyújtotta kalandokat. Egy ilyen a SUP deszka teherbíróbb és extra tartós eva pad felülettel rendelkezik, ezáltal a négylábú társad esetleges karmolásait is bírni fogja.

Reméljük cikkünk segített jobban elmélyülni a SUP világában, valamint a számodra megfelelő SUP deszka kiválasztásában is. Amennyiben pedig még nem állnál készen egy saját SUP deszka vásárlására, ne felejtsd el meglátogatni a SUP bérlőpontokat idén nyáron! Kellemes vízi kalandokat kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

Megbukott focisztárok

Szupersztárnak hitt focisták, akik végül megbuktak

Nem gyakran születnek olyan játékosok, akik olyan karriert tudnak befutni, mint Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi, de annál gyakrabban jósolnak ilyen karriert fiatal tehetségeknek, akik később nem tudják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

Az eredményes edzéshez pihenés is kell

A pihenés is egyfajta edzés!

Természetesen csak pihenéssel nem tudunk fogyni, de az biztos, hogy az eredményes edzéshez pihenni is kell.

Milyen SUP deszkát vegyek?

Milyen SUP deszkát vegyek?

Kipróbáltad egy nyaraláson a SUP deszkázást és szívesen eveznél még?