A pihenés is egyfajta edzés!

Természetesen csak pihenéssel nem tudunk fogyni, de az biztos, hogy az eredményes edzéshez pihenni is kell.
Az eredményes edzéshez pihenés is kell

Szünet

A lelkes kezdők általában azonnal szeretnék látni, elérni a kívánt eredményt, ezért lendületesen fognak hozzá az edzéshez, lelkesen mennek minden nap a fitness-terembe. Ez nemcsak azért veszélyes, mert esetleg hamar unalmassá válhat a napi edzés, de az izmoknak sem tesz jót. Az edzések közé be kell iktatni pihenőnapokat is, hogy az izmoknak se legyen leterhelő a mindennapos készenlét, majd elfáradás, illetve az esetleges izomláz is helyre tudjon állni.

Alvás

A legfontosabb a test regenerálásához a kielégítő minőségű és mennyiségű alvás! Ez pihenés a testnek és az agynak is. Intenzív futást azért ne tervezzünk közvetlenül lefekvés előttre, mivel ez stimulálja a keringést és nehezebben alszunk el.

Fürdő, szauna, masszázs

A teljes kikapcsolódáshoz hozzátartozik a test kényeztetése is. A szaunázás régóta ismert és bevált pihenési mód, de fontos a rendszeresség. Legalább egy héten egyszer érdemes elmenni a szaunába relaxálni. A hidegebb évszakokban ez még jól is esik!

Stretching

A statikus és a dinamikus nyújtás minden edzésóra fontos eleme, ám ezekre külön is szentelhetünk időt. Statikus nyújtás: vegyünk fel egy olyan helyzetet, amelyben nyújtást érzünk, de nincs izomfájdalmunk. Ezt a pozíciót 30-60 másodpercig tartsuk. Ne felejtsd el: ez inkább az izmok regenerálódásban segít, de nem a mozgásra történő azonnali felkészítést jelent, ne alkalmazzuk bemelegítéskor. Például futás előtt a legjobb dinamikusan nyújtani, ami apró ringató mozdulatokkal jár.

Meditáció

Az éberségi vagy koncentrációs gyakorlatoknak meg kell nyugtatniuk az elmét, és segíteniük kell a koncentrációban. A meditációnak köszönhetően megtanuljuk irányítani testünket és kikapcsolni a mindennapi gondolatokat. Vegyünk fel egy kényelmes ülőhelyzetet a meditációhoz, és koncentráljunk a lélegzésre - anélkül, hogy álmokba merülnénk. Természetesen ezt zenével is segíthetjük. 5-10 perc meditációval kezdjünk, később növelhetjük az időtartamot. Nem olyan könnyű, igaz?

Kapcsolódó cikkek

Megbukott focisztárok

Szupersztárnak hitt focisták, akik végül megbuktak

Nem gyakran születnek olyan játékosok, akik olyan karriert tudnak befutni, mint Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi, de annál gyakrabban jósolnak ilyen karriert fiatal tehetségeknek, akik később nem tudják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

Az eredményes edzéshez pihenés is kell

A pihenés is egyfajta edzés!

Természetesen csak pihenéssel nem tudunk fogyni, de az biztos, hogy az eredményes edzéshez pihenni is kell.

Milyen SUP deszkát vegyek?

Milyen SUP deszkát vegyek?

Kipróbáltad egy nyaraláson a SUP deszkázást és szívesen eveznél még?