Pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből

Egy gyermek esetében a szülők számára nagy fejtörést okozhat, hogy miként és milyenre alakítsák ki a gyerekszobát, főképp, ha nem áll rendelkezésre nagy pénzügyi keret. Éppen ezért az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogyan alakítható ki pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből is.
Pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből

A tökéletes gyerekszoba kialakítás titka

Egy gyerekszoba megtervezése, kialakítása komoly fejtörést okozhat bármely szülőnek, hiszen a legjobb ha egyszerű, minden kéznél van, elérhető és ne legyen túlzsúfolt.

Az ideális gyerekszoba kialakítás titka tehát az egyszerűségben rejlik. Ugyanis minél kevesebb bútort és minél kevesebb díszítőelemet zsúfolunk be a gyerekszobának szánt helyiségbe, annál több játéktér áll majd rendelkezésre.

Előbbi titoknak további nagy előnye még hosszútávon, hogy könnyebben lehet a jövőben új változásokat eszközölni, ha például nő a gyermek, vagy más igényei lesznek és már nem menő a Mancs őrjáratos szoba téma.

Tippek gyerekszoba kialakításhoz:

A gyerekszoba egy otthon azon része, amit valószínűleg a leggyakrabban kell majd alakítani valamilyen okból. Éppen emiatt azonban már egészen pici kortól ki lehet úgy alakítani a szobát, hogy szem előtt tartsuk a jelenlegi és későbbi igényeit a gyereknek. Ennek fényében az alábbi pár tippet javasoljuk, ha kis költségvetésből, hosszabb távra terveznénk:

Legyenek nyitott, elérhető bútorok

A gyerekszobában jó, ha az ágy, a tároló helyek és a kis asztalka is vidám színekben pompázik, a gyermek életkorának megfelelő méretben. Ezen a téren fontos, hogy a gyermeknek el kell tudnia érni őket önerőből, sérülés kockázata nélkül. Emiatt jó ötlet lehet, ha a szekrények, főleg a játéktárolók nyitottak és a megfelelő magasságban vannak, így ezek akár hosszabb időt is kiszolgálhatnak a szobában.

Kreatív és olcsó dekorációk

A funkcionális és hosszabb ideig praktikus elemeken túl arra kell összpontosítani, hogy a gyermekszoba játékra, felfedezésre sarkallja a gyermeket. Ehhez számos kreatív ötletet találhatunk az interneten, mint amilyen például egy a szobában felállított sátor formájú játszóház, vagy épp hinta, írótábla, vagy csúszda, amivel igazi kis játékvárrá tehetjük a szobát, miközben mégis elég hely maradhat a szobában.

Emellett magára a falak dekorálására is találhatunk pár jó opciót. A mennyezetre tehetünk például csillagokat, fényeket melyek fokozhatják a kicsi kreatív képességeit, de pár fali matrica is költséghatékony megoldás lehet e téren. Egy teljes szoba kifestése, főleg mintásra, ugyanis elég macerás lehet, de pár előre elkészített faldísszel máris könnyebb dolgunk lehet.

Több az egyben bútorok

Akár kicsi, akár egy nagyszobáról van szó, jó, mindig érdemes a lehető legjobban kihasználni a rendelkezésre álló helyet. Egy kis szobába tökéletes megoldás lehet egy kihúzható ágy ami összecsukva kanapékánt használható. Egy nagyobb hálószobába ugyanakkor választható ház, autó vagy hercegnő kastély formájú ágy, ami így egy újabb játék lehetőségét is magában rajti.

Hasonlóan praktikus és így költséghatékony megoldás lehet egy emeletes ágy, amely alatt játszótér vagy olvasó- és pihenőhely alakítható ki.

A gyerekek esetében az is könnye megeshet, hogy valamely kis baráttal szívesen tartanának pizsama partit. Ilyenkor egy kis bővítési lehetőségre is gondolni érdemes, amire egy óvodai fektető jól jöhet, amit könnyen feldobhatunk egy csinos derékaljjal óvodai fektetőre webáruházból beszerezve is.

Legyen sok tároló elem a szobában

Ma már rengeteg csodaszép mintával ellátott, olcsó tároló között válogathatunk, amik segíthetnek a gyerekszoba rendben tartásában. Ezzel némi nevelési célzattal, a rendszeretet is beiktathatjuk a kicsi életébe, illetve a takarítást is megkönnyíthetjük, így több legyet üthetünk egy csapásra.

Összegezve:

Amennyiben tehát minél kisebb költséggel szeretnénk egy gyerekszobát kialakítani, akkor érdemes hosszútávon gondolkodni, mind praktikum, mind dekoráció terén. Ezzel ugyanis elkerülhető, hogy a szobát indokolatlanul sokszor újítsuk fel, vagy folyton bútorokat kelljen vásárolni.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válassza ki a megfelelő költöztető céget

Hogyan válassza ki a megfelelő költöztető céget

A költöztető cég kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni.

A kémény karbantartásának fontossága

A kémény karbantartásának fontossága

Akár kéményseprő, akár nem, fontos megérteni a kémény karbantartásának fontosságát.

Alapvető eszközök villanyszerelők számára

Alapvető eszközök villanyszerelők számára

A mérőszalag is nélkülözhetetlen eszköz a villanyszerelő szerszámosládájában.