Kerékpár tárolásának lehetőségei lakásban

Ez a cikk azért íródott, hogy ötleteket adjunk a probléma megoldására.
Kerékpár tárolásának lehetőségei lakásban

Nem mindegy, hol élünk és hogy élünk! Ha nincs tároló, alakítsunk ki egyet! Válasszunk egy kétkerekűt - trekking kerékpár férfi használatra jó ötlet lehet -, aminek tároló helyét együtt keressük meg!

Szereti a meleget!

Fontos figyelni a páratartalomra! A közvetlen napfény és a túlzott fűtés nem tesz jót kerékpárunknak! Első sorban a gumik minőségi romlása következhet be, valamint a festék és a lakkréteg is megrepedezhet. A bicajok nem szeretik az extrém hideget, ugyanakkor kedvelik a szobahőmérsékletet. Ha mégis úgy alakul, hogy hűvösebb helyiségben tudjuk csak tárolni, akkor a korróziót szilikon zsírral kivédhetjük, a gumik állapotát pedig glicerinnel megőrizhetjük.

A kerékpár főleg szezonális sportként közkedvelt, a téli időszakban az utak is kevésbé alkalmasak a használatára. Ezért ebben az időszakban meg kell oldani a hosszabb ideig tartó tárolást. Amikor ismét napi használatba kerül, el kell gondolkodni azon, hol valósíthatjuk meg a későbbiekben úgy a tárolását, hogy ne kelljen minden nap fürdetni, törölgetni.

Kerékpár tárolása lakásban

Mielőtt betérünk a lakásba, nem sok lehetőség adódik tárolásra. Kertes ház esetén talán igen, de ezzel szemben a panelházakban nem. Hiszen a lépcsőházban tárolni tűzvédelmi szempontból tilos, az akadálytalan, biztonságos közlekedés érdekében. Alkalmas lehet egy pince vagy tároló helyiség, mégis sok esetben, végül marad a lakótér. De vajon melyik része?

Ha téli álmot alszik egy kerékpár, előtte alapos takarítást igényel. Fék, váltó, kerékagy… A tárolása során törekedjünk arra, hogy ne a talajon, a gumikon tároljuk hónapokon keresztül, mozdulatlanul, mert a leeresztett gumi a felni által deformálódhat. A legmegfelelőbb tárolási mód a függesztés és a függőleges tárolás.

Ötletek

· Vannak speciális – design – kerékpártárolók, pl. könyvespolccal kombinált, amelyben egy mélyedésbe süllyeszthetjük a kerékpár vázát, vagy az ülésénél alátámasztva is lógathatjuk speciális kiképzésű polcokon, fali tárolókon.

· A fregolis megoldás is kiváló ötlet, amikor a kerékpár a plafonról lóg. Ez esetben nem szükséges hozzá falfelület, és nem zavarja mozgásunkat sem a térben.

· Ne tároljuk fűtőtest közelében, és olyan helyiségben, ahol a páratartalom folyamatosan változik. Kerékpár egy szekrényben is jól tárolható, egy nagyobb térben ajtóval, árnyékolóval leválasztható.

· Könnyűfémötvözetből készült kerékpárok számára érdekes megoldás lehet, ha az ablakkilincsre akasztod kedvencedet. Hátránya, hogy kevesebb fény szűrődik be a szobába.

· És végül a könnyebb kerékpárok egy szekrény tetején is helyet foglalhatnak, a lényeg, hogy idővel el ne guruljanak!

Összegzés

A kerékpár szereti a meleget, de nem kedveli az erős napfényt, a párát, valamint az extrém hideget! Jól érzi magát fellógatva egy garázsban, de rögzíthetjük falra vagy kerékpárállványra. Bárhol túléli a telet, ha jól viseli a hőmérsékletet. Speciális akasztókra szükségünk lehet, a szilikonzsírnak és a glicerinnek pedig majd hasznát veszed.

Kapcsolódó cikkek

Pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből

Pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből

Az alábbiakban részletesebben foglalkozunk azzal, hogyan alakítható ki pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből, akár hosszútávra is. a gyerekek számára.

A vidék nagy lehetősége, a napelem

A vidék nagy lehetősége, a napelem

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy napelemet szereltetnek a tetőre, az ezzel előállított energiát pedig a házban található elektromos eszközök működésére használják fel.

A kémény karbantartásának fontossága

A kémény karbantartásának fontossága

Akár kéményseprő, akár nem, fontos megérteni a kémény karbantartásának fontosságát.