Kerékpár tárolásának lehetőségei lakásban

Ez a cikk azért íródott, hogy ötleteket adjunk a probléma megoldására.
Kerékpár tárolásának lehetőségei lakásban

Nem mindegy, hol élünk és hogy élünk! Ha nincs tároló, alakítsunk ki egyet! Válasszunk egy kétkerekűt - trekking kerékpár férfi használatra jó ötlet lehet -, aminek tároló helyét együtt keressük meg!

Szereti a meleget!

Fontos figyelni a páratartalomra! A közvetlen napfény és a túlzott fűtés nem tesz jót kerékpárunknak! Első sorban a gumik minőségi romlása következhet be, valamint a festék és a lakkréteg is megrepedezhet. A bicajok nem szeretik az extrém hideget, ugyanakkor kedvelik a szobahőmérsékletet. Ha mégis úgy alakul, hogy hűvösebb helyiségben tudjuk csak tárolni, akkor a korróziót szilikon zsírral kivédhetjük, a gumik állapotát pedig glicerinnel megőrizhetjük.

A kerékpár főleg szezonális sportként közkedvelt, a téli időszakban az utak is kevésbé alkalmasak a használatára. Ezért ebben az időszakban meg kell oldani a hosszabb ideig tartó tárolást. Amikor ismét napi használatba kerül, el kell gondolkodni azon, hol valósíthatjuk meg a későbbiekben úgy a tárolását, hogy ne kelljen minden nap fürdetni, törölgetni.

Kerékpár tárolása lakásban

Mielőtt betérünk a lakásba, nem sok lehetőség adódik tárolásra. Kertes ház esetén talán igen, de ezzel szemben a panelházakban nem. Hiszen a lépcsőházban tárolni tűzvédelmi szempontból tilos, az akadálytalan, biztonságos közlekedés érdekében. Alkalmas lehet egy pince vagy tároló helyiség, mégis sok esetben, végül marad a lakótér. De vajon melyik része?

Ha téli álmot alszik egy kerékpár, előtte alapos takarítást igényel. Fék, váltó, kerékagy… A tárolása során törekedjünk arra, hogy ne a talajon, a gumikon tároljuk hónapokon keresztül, mozdulatlanul, mert a leeresztett gumi a felni által deformálódhat. A legmegfelelőbb tárolási mód a függesztés és a függőleges tárolás.

Ötletek

· Vannak speciális – design – kerékpártárolók, pl. könyvespolccal kombinált, amelyben egy mélyedésbe süllyeszthetjük a kerékpár vázát, vagy az ülésénél alátámasztva is lógathatjuk speciális kiképzésű polcokon, fali tárolókon.

· A fregolis megoldás is kiváló ötlet, amikor a kerékpár a plafonról lóg. Ez esetben nem szükséges hozzá falfelület, és nem zavarja mozgásunkat sem a térben.

· Ne tároljuk fűtőtest közelében, és olyan helyiségben, ahol a páratartalom folyamatosan változik. Kerékpár egy szekrényben is jól tárolható, egy nagyobb térben ajtóval, árnyékolóval leválasztható.

· Könnyűfémötvözetből készült kerékpárok számára érdekes megoldás lehet, ha az ablakkilincsre akasztod kedvencedet. Hátránya, hogy kevesebb fény szűrődik be a szobába.

· És végül a könnyebb kerékpárok egy szekrény tetején is helyet foglalhatnak, a lényeg, hogy idővel el ne guruljanak!

Összegzés

A kerékpár szereti a meleget, de nem kedveli az erős napfényt, a párát, valamint az extrém hideget! Jól érzi magát fellógatva egy garázsban, de rögzíthetjük falra vagy kerékpárállványra. Bárhol túléli a telet, ha jól viseli a hőmérsékletet. Speciális akasztókra szükségünk lehet, a szilikonzsírnak és a glicerinnek pedig majd hasznát veszed.

Kapcsolódó cikkek

Milyen szekrényt válasszunk az egyes helyiségekbe?

Milyen szekrényt válasszunk az egyes helyiségekbe?

Ilyen típusú szekrényekben érdemes gondolkodni.

Pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből

Pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből

Az alábbiakban részletesebben foglalkozunk azzal, hogyan alakítható ki pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből, akár hosszútávra is. a gyerekek számára.

3 gyönyörűen és könnyen gondozható növény az erkélyre

3 gyönyörűen és könnyen gondozható növény az erkélyre

Kíváncsi vagy, hogy mit tudnál a teraszra ültetni? Nem tudod, hogy melyik növény passzolna a te erkélyedre? Akkor segítünk! Kattints és tudd meg!