8 melengető lakberendezési ötlet a téli napokra

Lassan az őszből tél lesz, amikor egyre kevesebb a napfény, kint hideg van, ezért nehezen viseljük a rövid nappalokat és a sötétséget.
8 melengető lakberendezési ötlet a téli napokra

Van néhány ötlet, amivel télen is feldobhatjuk az otthonunk hangulatát, akkor is, amikor szürkék és barátságtalanok a nappalok. Ezek az ötletek gyorsan és főleg egyszerűen megvalósíthatók így jobbá válik tőlük a hangulatunk.

1. Fessünk át egy falat élénk színűre

Ilyen például a narancssárga. Lehetőleg olyan falat válasszunk, amire télen is besüt a nap mert ettől a kis változástól ragyogni fog szoba.

2. Patchwork takarót a falra

Abban az esetben, ha festeni nem szeretnénk, akasszunk a falra egy patchwork takarót, próbáljuk ki ezt a megoldást, egy fehér szobát elképesztő mértékben fel tud dobni egy ilyen színes, meleg színű , vibráló takaró. Sőt még melegebb is a csupasz falnál.

3. Húzzunk fel karácsonyi ágyneműt!

Ha tél akkor karácsony, a karácsonyi ágyneműt nem lehet korán felhúzni, ha nincs még vásároljunk karácsonyi ágyneműhuzatot webshopból, otthonról is megtehetjük, hogy válogatunk az ágyneműk között. Ennek köszönhetően akár még a fotel kényelméből is megvehetjük az ünnepi huzatokat és kiegészítőket.

4. Alakítsunk ki olvasó sarkot!

Érdemes az ablak közelében körülnézni, hogy akár csak átmenetileg a téli időszakra alakítsunk ki egy kellemes kis olvasó helyet, ahol több fényt kaphatunk az olvasásához, de a téli időszakra tekintettel, lehetőleg egy jó lámpa is legyen a fotel mellett. Természetesen itt, egy jó forró teát is ihatunk, egy puha takaró alatt.

5. Akasszunk ki téli koszorút!

Egy szép koszorúval még karácsony előtt is otthonos, kellemes élmény lesz hazatérni, feldobja a kedvünket és a vendégekét is, egy dekoratív dísz az ajtón.

6. Szőnyegek

Téli időszakban nincs túl sok szőnyeg, a puha, meleg érzés minden lépésnél feltűnik. Természetesen ügyelni kell arra, hogy ízlésesen kombináljuk őket egymással és a berendezési tárgyakkal.

7. Extra világítás

A téli hónapokban olyan kevés a természetes fény, hogy van ahova egyáltalán nem jut és extra lámpát kell betenni a téli időszakra. A szoba hangulata sokkal varázslatosabb lesz tőle. Nemcsak lámpákat, hanem gyertyákat is elhelyezhetünk a lakás több pontjára, a fény és a meleg juthat róla eszünkbe.

8. Minták kombinálása

A párosításokra ügyelni kell, de ha ettől jobb lesz a hangulat, akkor megéri merészen kombinálni a mintákat. Legalább vidámabb lesz tőle a hangulat a szobában.

Összegezve

A téli napokon bizony szükség van a melengető lakberendezési ötletekre, amikor kevés a napsütés és a fény, a mesterséges lámpákat vagyunk kénytelenek használni. A szürkeséget a színekkel, színes falakkal tudjuk oldani, a díszítésekkel és a szőnyegek használatával az otthon melegének érzését fokozni. A téli pihenéshez kialakított olvasósarok a relaxációt biztosítja számunkra.

Kapcsolódó cikkek

Pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből

Pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből

Az alábbiakban részletesebben foglalkozunk azzal, hogyan alakítható ki pénztárcabarát gyerekszoba kis költségvetésből, akár hosszútávra is. a gyerekek számára.

Ezeket a barkácseszközöket mindenképpen szerezd be otthonra!

Ezeket a barkácseszközöket mindenképpen szerezd be otthonra!

Kíváncsi vagy, hogy milyen barkácseszközök elengedhetetlenek az otthoni munkavégzéshez? Az alábbi cikkben eláruljuk neked, kattints a linkre!

Jogszerű, tiszta és előnyös adásvételi szerződés? Mutatjuk, mire kell figyelnie!

Jogszerű, tiszta és előnyös adásvételi szerződés? Mutatjuk, mire kell figyelnie!

Mint bármilyen, az ingatlanokkal és a lakásokkal kapcsolatos tevékenység, az adásvételi szerződés létrehozása is rengeteg olyan szegmenst foglal magába, melyekre alaposan figyelni kell ahhoz, hogy megfelelően, hiánytalanul és főleg jogszerűen járjunk el.