3 gyönyörűen és könnyen gondozható növény az erkélyre

Ki ne szeretné a szép és színes növényeket, amikkel akár a balkont is könnyedén díszíteni lehet. Sajnos azonban sok olyan terasz van, ahol bizony mindegyik jelent jó megoldást, hiszen egyes virágok nem bírják a meleget, mások pedig az árnyékos területet. Érdemes tehát úgy választani belőlük, hogy az megfeleljen az erkély fekvésének. Lássuk, hogy melyek azok, amik nemcsak szépek, de még könnyen is lehet őket gondozni!
3 gyönyörűen és könnyen gondozható növény az erkélyre

Növények a teraszra

Az igazán színes tavaszi virágok bármilyen balkont szebbé tudnak tenni, ráadásul némelyik változat még a kíváncsi tekintetek ellen is védelmet tudnak nyújtani. Már csak az a kérdés, hogy melyik növény érzi magát jól a magasban és melyik az, amelyiknek a gondozása nem igényel hatalmas szakmai tudást.

1. Osteospermum

Az őszi rózsafélék családjába tartozó változat neve a görög csont és a mag szavakból tevődik össze. A csodálatos virága folyamatosan az eszünkbe tartja, hogy honnan származik ez a növény. Az Afrikából hozzánk kerülő típus nemcsak balkonládában, hanem akár kaspóban is tökéletesen mutatnak, ráadásul jól tűrik a forró nyári napokat. Érdemes azonban folyamatosan öntözni, főleg, ha egész délután világosságban vannak.

2. Szárnyas feketeszem

Ez egy olyan virág, amely arról kapta a nevét, hogy a növény közepén egy sötét folt található, amit csodálatos élénk sárga szirmok vonnak körbe. Ha szempont, hogy a szomszédok ne láthassanak át, akkor bizony remek választás a szárnyas feketeszem, hiszen ez egy futónövény, amely pillanatok alatt beteríti a kívánt területet. Előnye, hogy ennek köszönhetően viszonylag sok árnyékot ad, így tulajdonképpen a napsugarak takarására is megfelel. A legjobb, ha egy nagyobb kaspóba kerül, majd pedig egy rácsra futtatjuk fel.

3. Begónia

Sokan ismerik a híres begóniát, amely félárnyékban érzi magát a legjobban, ezáltal olyan helyekre is jól passzol, ahol a nap csak rövid ideig éri, tehát nem déli fekvésű. Mivel nagyon könnyen kezelhető, így kezdő kertészek számára is kiváló választásnak bizonyulhat. Az élénk színű virágok számos színben pompáznak, egészen az őszi időszakig vidámmá teszik az erkélyt.

Ültetés és átültetés

Fontos azonban, hogy mindig ügyeljünk arra, hogy mikor lehet ültetni és mi az, ami már nem fér el az adott cserépben. A több ezer szerszám online beszerezhető, így akár az internetről is megrendelhetjük az ehhez szükséges eszközöket. Tavasszal akkor kezdjünk neki az ültetésnek, amikor már éjszaka is fagypont felett van a hőmérséklet, az átültetéssel pedig szintén ne várjuk meg a fagyos téli hónapokat.

Összegezve

Ha tehát az erkélyre keresünk növényeket, mindenképpen vegyük figyelembe a balkon tájolását. Jó választás lehet a kíváncsi szemek ellen a szárnyas feketeszem, a félárnyékos helyekre pedig inkább a begóniát javasoljuk.

Kapcsolódó cikkek

3 gyönyörűen és könnyen gondozható növény az erkélyre

3 gyönyörűen és könnyen gondozható növény az erkélyre

Kíváncsi vagy, hogy mit tudnál a teraszra ültetni? Nem tudod, hogy melyik növény passzolna a te erkélyedre? Akkor segítünk! Kattints és tudd meg!

Ezeket a barkácseszközöket mindenképpen szerezd be otthonra!

Ezeket a barkácseszközöket mindenképpen szerezd be otthonra!

Kíváncsi vagy, hogy milyen barkácseszközök elengedhetetlenek az otthoni munkavégzéshez? Az alábbi cikkben eláruljuk neked, kattints a linkre!

Hogyan válassza ki a megfelelő költöztető céget

Hogyan válassza ki a megfelelő költöztető céget

A költöztető cég kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni.