Milyen szekrényt válasszunk az egyes helyiségekbe?

A szekrények fontos szerepet töltenek be az életünkben. Tárolásra is használjuk azokat, de az emlékeinket és életünk fontos eseményeinek tárgyait – például érmeket, kupákat – helyezünk el ezeken a bútordarabokon. Azonban nem mindig könnyű meghozni a döntést, hogy melyik szekrényt, melyik helyiségbe helyezzük a lakásunkban.
Milyen szekrényt válasszunk az egyes helyiségekbe?

A fából készült szekrény nem csak a hálószobába illik

Sokféle szekrénytípus létezik: faszekrények, akasztós szekrények, polcos szekrények, akasztós-polcos szekrények, üveges, vitrines szekrények. A faszekrények jól mutatnak a nappaliban, az étkezőben és a hálószobában is. Milyen előnyökkel bírnak a fából készült bútordarabok? A fabútorok meglehetősen tartósak és időtlenek is, hiszen akár 20-30 év múlva is remekül megállják a helyüket.

A fából készült bútorok végtelen sokoldalúságot is mutatnak. Nem csak azért, mert szinte a lakás minden helyiségében jól mutatnak és fokozzák a hangulatot, hanem mert többféle stílusú lakásban is nagyszerűen mutatnak. A modern és a hagyományos otthonokba is jól passzolnak, csak tudnunk kell, hogy milyen más dekorációs elemekkel hangsúlyozzuk a lakásunk stílusát, illetve azzal is jó tisztában lenni, hogy egy modern vagy skandináv stílusú lakásba milyen színű és milyen fából készült bútort is válasszunk. Más lakásban mutat jól egy bükkfából vagy egy fenyőből készült bútordarab.

Akasztós, polcos vagy a kettő kombinációja?

Az akasztós szekrényekbe többnyire ruhákat pakolunk, értelemszerűen a hálószobában gondoljuk jó választásnak, pedig a nappaliban is remekül mutat egy ilyen típusú szekrény (pl.: www.rs.hu/otthon/nappali_butorok/szekrenyek), csak az elrendezéssel kell egy kicsit játszani, hogy ez a szekrény is könnyedén belesimuljon a térbe. A polcos szekrényeket bátran rakhatjuk a hálószobába, a nappaliba és még az étkezőbe is. Hiszen minden helyiségben lehetnek olyan dolgaink, amit nem szeretnénk elrejteni. Míg a nappaliban és a hálószobában elsősorban a dekorációs elemek kaphatnak helyet a polcokon, úgy, mint váza, virágok, fotók, gyertyák, szobrok, addig a fürdőszobában piperecikkeket helyezhetünk el a polcokon. Az étkezőben sem rossz megoldás egy polcos szekrény, hiszen az ilyen nyitott polcos szekrényeken is tárolhatunk étkészletet, ha nem igazán szeretjük az üveges-vitrines szekrényeket.

Az üveges szekrények ma már nemcsak az étkezőben találhatják meg a helyüket, hanem szinte a lakás összes helyiségében, akár még a folyosón és a fürdőszobában is.

Kapcsolódó cikkek

Jogszerű, tiszta és előnyös adásvételi szerződés? Mutatjuk, mire kell figyelnie!

Jogszerű, tiszta és előnyös adásvételi szerződés? Mutatjuk, mire kell figyelnie!

Mint bármilyen, az ingatlanokkal és a lakásokkal kapcsolatos tevékenység, az adásvételi szerződés létrehozása is rengeteg olyan szegmenst foglal magába, melyekre alaposan figyelni kell ahhoz, hogy megfelelően, hiánytalanul és főleg jogszerűen járjunk el.

3 gyönyörűen és könnyen gondozható növény az erkélyre

3 gyönyörűen és könnyen gondozható növény az erkélyre

Kíváncsi vagy, hogy mit tudnál a teraszra ültetni? Nem tudod, hogy melyik növény passzolna a te erkélyedre? Akkor segítünk! Kattints és tudd meg!

Alapvető eszközök villanyszerelők számára

Alapvető eszközök villanyszerelők számára

A mérőszalag is nélkülözhetetlen eszköz a villanyszerelő szerszámosládájában.