Hol és hogyan érdemes vásárolni, ha spórolni szeretnénk?

Az áremelkedés és a jelentős mértékű drágulás szinte mindenkire kihatással van, így nem csoda, hogy egyre többeknek fő a feje amiatt, hogyan is férhetnek bele a vásárlásra szánt költségkeretbe a hó végén. Ha spórolni szeretnénk a vásárlás havi költségein, mindössze néhány egyszerű praktikával, némi idő- és energiafordítással előre megtervezve a vásárlást, akár tízezreket is megtakaríthatunk havi szinten.
Hol és hogyan érdemes vásárolni, ha spórolni szeretnénk?

Hol vásároljunk?

A hazai városokban és településeken gyakorlatilag minden sarkon üzletbe bukkanunk, így a vásárlók számos lehetőség közül választhatnak, legyen szó élelmiszerről, drogériáról vagy éppen ruházati cikkekről. A kisboltoktól kezdve az ismert multik áruházain át, rengeteg helyen vásárolhatunk. Sokakban felmerül az a kérdés, vajon hol éri meg leginkább bevásárolni: a kisüzletekben vagy a hipermarketekben, s konkrétan melyik üzletben tudunk a legolcsóbban bevásárolni.

A kisboltok általában lakóhelyhez közeli területeken helyezkednek el, így könnyen elérhetőek bárki számára utazás nélkül is, viszont számos hátránnyal is rendelkeznek. A kisüzletek legnagyobb hátránya, hogy jóval drágábbak a nagyáruházak áraihoz viszonyítva, s a termékkínálatuk is csekélyebb. Éppen ezért sokan részesítik előnyben a közismert üzletláncokat, hiszen a hipermarketekben és szupermarketekben bőséges árukínálat és számos kedvezményes ajánlat várja a vásárlókat.

Magyarország legkedveltebb és leglátogatottabb kiskereskedelmi hálózati közé tartoznak a Lidl üzletek, a Tesco áruházak, az Aldi üzletek, a Spar csoport kiskereskedelmi egységei, valamint a Coop üzletek. Ezek az üzletek és áruházak rendszeresen megújuló akciókkal és kedvezményes ajánlatokkal szolgálnak vásárlóik számára minden héten. A legnépszerűbb hazai üzletek kedvezményes termékkínálata nyomon követhető az egyes üzlethálózatok akciós újságaiban, amelyek a hagyományos papíralapú, nyomtatott szórólapok mellett - amelyeket mindannyian rendszeresen megtalálunk a postaládánkban - ma már online is formában is elérhetőek, ráadásul egy helyen összegyűjtve.

Kedvezményes ajánlatok egy helyen

A Kaufino akció- és kedvezmény gyűjtőportál segítséget nyújt a vásárlók számára abban, hogy megtalálják a legelőnyösebb ajánlatokat, akár élelmiszer-, drogéria-, műszaki cikk-, ruha- vagy éppen bútor vásárlás előtt állunk. Válogathatunk a Tesco újság, továbbá a Pepco üzletek, a Lidl üzletek, a Praktiker, a Jysk vagy éppen az Aldi üzletek online lapozható akciós újságaiban közzétett ajánlatokból, amelyeknek köszönhetően minden bevásárláson jelentős összeget takaríthatunk meg.

A portálon elérhető kereső funkció segítségével, akár rá is kereshetünk az adott termékre, így azonnal látjuk, melyik üzletekben vásárolható meg az adott termék kedvezménnyel. Emellett akár össze is hasonlíthatjuk a különböző üzletek által kínált árakat, s így egyben átfogó képet nyerhetünk az aktuális árakról, illetve az árak alakulásáról is.

Tervezzünk előre!

A Kaufino portálon az aktuális hét TESCO újsága, Lidl katalógusa vagy Aldi akciós újsága mellett megtaláljuk a következő hétre vonatkozó kedvezményes ajánlatokat is, így bőven van időnk átgondolni, egész pontosan milyen termékekre is van szükségünk, s a közkedvelt nagyáruházak akciós újságai segítségével akár egy héttel előre is megtervezhetjük a heti bevásárlást.

A vásárlás megtervezésének megkerülhetetlen lépése, hogy felmérjük otthoni készleteinket, beleértve az élelmiszert, háztartási drogériát vagy akár a ruházati cikkeket, illetve lábbelit is. A gyakran használt, fogyóban lévő, illetve rendszereset fogyasztott termékből érdemes listát készíteni.

Másrészt érdemes tájékozódni az aktuális és következő heti akciós újságokból is, köztük az Aldi katalógusból vagy Tesco újságból, s azonnal láthatjuk, hogy a beszerzendő termékek mely üzletekben vásárolhatóak meg a legelőnyösebb áron. A vásárlás megtervezésénél természetesen érdemes azt is figyelembe venni, melyik áruház érhető el a közelünkben, hiszen maga az utazás is költséggel jár.

A bevásárlólistánkat feljegyezhetjük papírra, emellett ma már rengeteg online elérhető mobilalkalmazás létezik, amelyek a bevásárlólista összeállításában is segítségünkre lehetnek.

Törzsvásárlói programok

Ma már szinte mindegyik üzlethálózat rendelkezik törzsvásárlói rendszerrel, amelynek segítségével az akciós újságokban kínált kedvezmények mellett további árengedményben részesülhetnek, valamint számos egyedi, gyakran személyre szabott ajánlatban részesülhetünk. Így mindenképpen érdemes kihasználni a közelünkben elérhető kiskereskedelmi hálózatok törzsvásárlói programjának előnyeit, aminek köszönhetően hosszú távon jelentős összeget takaríthatunk meg a bevásárláson.

Érdemes letölteni a népszerű nagyáruházak saját mobilalkalmazásait is, amelyek szintén azt a célt szolgálják, hogy a vásárlók megtalálják az aktuális kedvezményes ajánlatokat, s garantáltan ne szalasszák el a legjobb akciókat.

E néhány egyszerű tipp segítségével ráléphetünk a tudatos vásárlás útjára, ami megkerülhetetlen, amennyiben a spórolás és a takarékosság elsődleges szempont.

Kapcsolódó cikkek

Ezek voltak hiánycikkek a Covid idején

Ezek voltak hiánycikkek a Covid idején

A legtöbben már észrevették: a Corona nemcsak a lezárás miatt nehezíti meg a vásárlást számunkra. Sok árut vagy termékcsoportot nehéz beszerezni. Mi hiányzik pontosan és mi az oka?

Szállítmányozás Németországba – mindig van hová fokozni

Szállítmányozás Németországba – mindig van hová fokozni

A magyar–német gazdasági kapcsolatok hagyományosan erősek, a kontinens legnagyobb piaca a hazai vállalkozások számára is sok lehetőséget tartogat.

Tényleg a tornacipő az új befektetési forma? Ismered a StockX-et?

Tényleg a tornacipő az új befektetési forma? Ismered a StockX-et?

Az edzőcipőt már szinte értékpapírként adják-veszik a neten. A legnagyobb online sneaker börze, a StockX már dollármilliárdos értékkel bír.