A legnépszerűbb F1-es versenyzők az Instagramon

Amióta meghódította a Facebook és az Instagram a világot, azóta a követésszám lett a népszerűségnek a mértékegysége. Ezúttal az utóbbin vettük szemügyre a legnépszerűbb F1-es pilótákat, továbbá az is kiderül, hogy kinek nőtt legjobban a rajongótábora az utóbbi időben.
A legnépszerűbb F1-es versenyzők az Instagramon

Az első helyen természetesen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton áll, aki az utóbbi években magasan kiemelkedik a sportág versenyzői közül és minden évben ő számít a világbajnokság legnagyobb esélyesének. A brit autóversenyző az egyedül, aki eléri legalább a 20 millió követőt Instagramon a F1-es pilóták közül, Hamilton egyébként már a 25 milliós határt is átlépte.

A második helyért már nagy verseny alakult ki, Hamilton legfőbb riválisa Max Verstappen és Daniel Ricciardo között, akik több évig csapattársak voltak a Red Bull istálónál. Pillanatnyilag a holland tartózkodik a második pozícióban a népszerűségi versenyben, de csak pár százezer követővel van lemaradva tőle az ausztrál versenyző, mindketten bőven túllépték már az 5 millió követőt. Ricciardo amióta ott hagyta a Red Bullt kevésbé van előtérbe, hiszen egy gyengébb csapatba került, Verstappen ezzel szemben nagy harcot vív Hamiltonnal a világbajnoki címért, így valószínűleg ez dönthetett a holland pilóta javára.

Ezután következik az első Ferraris versenyző, Charles Leclerc személyében, aki 2019-ben csak úgy berobbant a sportágba és hatalmas hype alakult ki körülötte, azóta viszont a csapat is hanyatlik és a monacói versenyzőt is bőven elkerülik a jó eredmények. Ettől függetlenül nagy népszerűségnek örvend és már ő is túl van az 5 millió követőn Instagramon.

A fiatal pilóták közül a másik legnagyobb tehetségnek Lando Norrist tartják, aki fordított életutat produkált eddig mint Leclerc. Norris folyamatosan fejlődik és fokozatosan beverekedte magát az élmezőnybe. A McLaren versenyzőjeként nagyon bíztató eredményei vannak és ezzel a népszerűsége is megnőtt és közelít az 5 millió követő felé.

Az utóbbi időszakban Sergio Péreznek nőtt a legtöbbet a követőtábora, aki hosszú éveken keresztül kisebb csapatokba teljesített megbízhatóan, az idei évre pedig a Red Bulltól kapott egy szerződést, ezáltal sokkal jobban rivaldafénybe került. Rajta kívül Valtteri Bottas és Lando Norris produkálta a legnagyobb növekedést az Instagram követők számában.

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek az F1 világából, ezeket még a legnagyobb rajongók sem tudják

Érdekességek az F1 világából, ezeket még a legnagyobb rajongók sem tudják

A Formula 1 a világ egyik legnépszerűbb sportága, azonban vannak olyan titkok és érdekességek, amit még a legnagyobb rajongók sem tudnak. Ezúttal ezek közül mutatunk be néhányat.

Hatalmas botrányok a Forma-1-ben

Hatalmas botrányok a Forma-1-ben

Mint általában minden sportágban, a Forma-1-ben is előfordulnak különböző balhék és botrányok, amelyek rossz fényt vetnek a szervezetre. Ezúttal ezek közül szedtük össze a legnagyobbakat.