Hogyan működnek az infraszaunák

Hogyan működik az infraszauna? Íme egy alapvető áttekintés.
Hogyan működnek az infraszaunák

Az infravörös hullámok hatására az agyban szerotonin szabadul fel, egy olyan kémiai anyag, amely összefüggésbe hozható a relaxációval, a lelkesedéssel és a boldogsággal. Emiatt a rendszeres használók arról számolnak be, hogy kevésbé érzik magukat stresszesnek és több energiájuk van. Ráadásul a bőr fokozott véráramlása is hozzájárul a bőr fiatalos ragyogásához. Ha tehát infravörös szauna vásárlását fontolgatja, vegye figyelembe a következő tényezőket.

A BDNF mennyiségének növelése a véráramban jótékony hatással van az egészségre. A BDNF serkenti a neurogenezist, amely megvédi az új idegsejteket a károsodástól. Ha a BDNF szintje alacsony vagy kóros a szervezetében, ez lehet az oka a mentális és pszichiátriai zavaroknak. Az infraszauna egyéb előnyei közé tartozik azonban a stresszszint csökkentése és a noradrenalinszint javítása, ami viszont javítja a kogníciót.

Az infraszauna hőmérséklete egyénenként eltérő. Általában 140 és 130 Fahrenheit-fok között van. A szaunában töltött néhány perc alatt kellemesen megizzad. Ezt követően folytathatja a szokásos tevékenységét. De légy óvatos! Ne vigye túlzásba. Az infraszauna hője ájuláshoz vagy bizonytalansághoz is vezethet, ezért ügyeljen arra, hogy az ajánlott hőmérsékleti tartományon belül maradjon.

Az infraszaunák energiatakarékosak, ami azt jelenti, hogy egy szaunázás kevesebbe kerül, mint egy hagyományos fatüzelésű szauna. Emellett külön 220 V-os elektromos hálózatot is igényelnek. Bár az infraszaunák viszonylag olcsók, költségesek lehetnek, ha úgy dönt, hogy egy fényűzőbb, kromoterápiás fényekkel, beépített hangrendszerrel és kényelmes ülésekkel ellátott modellt vásárol. Könnyen érthető, hogy miért van sok hírességnek infraszaunája otthonában.

Bár sokan élvezik az infraszauna-terápia pihentető hatását, vásárlás előtt érdemes mérlegelni az előnyöket és a hátrányokat. Először is, segít jobban aludni. Tanulmányok kimutatták, hogy az amerikaiak nem alszanak eleget, különösen nem minőségi alvást. Így az infraszauna-szeánsz után egy szundikálás felélénkítheti az elmét és a testet. Ráadásul az infraszauna csökkenti a stresszhormonszintet is, így nem fogja úgy érezni, hogy az edzőterembe kell mennie, hogy élvezze az infraszauna-terápia előnyeit.

A távoli infravörös fény a sejtekben lévő vízmolekulák gerjesztésével javítja a sejtek egészségét. Úgy vélik továbbá, hogy a távoli infravörös fényhullámok hatása növelheti a mitokondriumok működését. Bár a legtöbb kutatás még mindig a hagyományos szaunákkal foglalkozik, számos cég hirdeti az infraszauna előnyeit. Ezen szaunák előnyeiről bővebben olvashat az alábbi áttekintéseinkben.

A hagyományos szaunák a testet kívülről befelé melegítik. Az infraszaunák ezzel szemben fényt használnak, hogy közvetlenül belülről melegítsék a testet. Mivel az infraszauna hője a testre összpontosul, és a bőrön keresztül hatol be, az előnyök sejtszinten érezhetők. Ez különösen vonzó lehet azok számára, akik nem képesek elviselni a magas hőmérsékletet. A szívbetegségben és egyéb egészségügyi problémákban szenvedők számára is hasznos, mivel elősegítheti a jobb vérkeringést.

Kapcsolódó cikkek

Az elektromos kerékpárral még a környezetünket is óvhatjuk

Az elektromos kerékpárral még a környezetünket is óvhatjuk

Az elektromos kerékpárnak sok típusa és rengeteg előnye létezik.

6 módszer, ami segít gyomorégés ellen

6 módszer, ami segít megszabadulni a gyomorégéstől

Sokan szenvednek gyomorégéstől, de egy kis odafigyeléssel és életmódváltással mi magunk is sokat tehetünk a probléma orvoslásában. Természetes módszereket is alkalmazhatunk a tünetek enyhítésére, megszüntetésére.

Gyömbér, bazsalikom, fahéj, borsmenta, kurkumin, zsálya, levendula - mutatjuk, mire jók

Gyömbér, bazsalikom, fahéj, borsmenta, kurkumin, zsálya, levendula - mutatjuk, mire jók

A gyógynövények nagyon hasznosak, hiszen segíthetnek a betegségek megelőzésében és azok leküzdésében. Cikkünkben, néhány gyógynövény csodálatos hatásait részletezzük.