Ezeket érdemes kipróbálni a cukorbetegségben szenvedőknek

A cukorbetegség egy krónikus betegség. Meglehetősen sok szövődménnyel jár és sajnos, ehhez a betegséghez, egyéb betegségek is társulhatnak. Azonban vannak olyan gyógynövények és egyéb tápanyagok, amelyek segítséget nyújtanak a vérnyomás csökkentésében, az inzulinérzékenység javításában, illetve a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint csökkentésében. Lássuk is, hogy melyek ezek!
Tápanyagok és gyógynövények cukorbetegségben szenvedőknek - a cukorbetegeknek oda kell figyelniük a táplálkozásukra.

A keserű dinnye és a cukorbetegség

Azok, akik cukorbetegségben szenvednek, nagyon jól teszik, ha kipróbálják ezt a gyógynövényt, mivel rendkívül hasznos. Hogy miért? A keserű dinnye segíti, hogy a sejtek minél hatékonyabban használják fel a glükózt, illetve van még egy másik előnyös tulajdonsága, mégpedig az, hogy blokkolja a cukor, bélben történő felszívódását. Egy kutatásba cukorbetegségben szenvedő embereket vontak be, akik három hónapon keresztül mindennap kaptak keserű dinnye kivonatot. A vizsgálat végén megállapításra került, hogy ez a gyógynövény csökkentette a magas vércukorszintet.

A fekete áfonyát se hanyagoljuk el

A cukorbetegségben szenvedőknek sok szövődménnyel is meg kell küzdeniük. A cukorbetegség veszélyezteti az idegeket és a szem egészségét is. A fekete áfonya azonban olyan antioxidánsokat tartalmaz, amely segít megakadályozni az erek károsodását, ami a retina károsodását is okozhatja. Mindemellett a fekete áfonyának fontos szerepe van a vércukorszint csökkentésében is.

Miért szükséges a magnézium cukorbetegeknek is?

A cukorbetegek gyakran szenvednek magnéziumhiányban, pedig ez nagyon fontos ásványi anyag a szervezetük számára. Hogy miért? A magnézium javítja az inzulin jobb működését, illetve szerepet játszik a vércukorszint csökkentésében.

Miért hasznos a króm?

A cukorbetegeknek krómot is fogyasztaniuk kellene, mivel a króm fokozza az inzulin hatását, illetve a szénhidrát-, a zsír - és a fehérje anyagcserében is aktívan részt vesz. Egyes kutatások szerint a krómnak fontos szerepe van a vércukorszint szabályozásban is.

A gymnema sylvestre csodás ereje

A gymnema sylvestre a cukorbetegek egyik leghasznosabb kiegészítője lehet. Ez a gyógynövény nagyon hatékony a vércukorszint szabályozásában. Ez a gyógynövény fokozza azon enzimek aktivitását, amelyek elősegítik a sejtek glükóz felhasználását, vagy azokét, amelyek az inzulintermelést serkentik.

Tüskés körte kaktusz

Ez az érdekes nevű növény is rendkívül hasznos lehet azok számára, akik cukorbetegségben szenvednek. A tüskés körte kaktusz is eredményesen csökkenti a vércukorszintet. A gyümölcs olyan összetevőket tartalmaz, amelyek az inzulinhoz hasonlatosan működnek. Ráadásként, ez a gyümölcs, hihetetlenül gazdag rostban is.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Hogyan működnek az infraszaunák

Hogyan működnek az infraszaunák

Hogyan működik az infraszauna? Íme egy alapvető áttekintés.

Gyömbér, bazsalikom, fahéj, borsmenta, kurkumin, zsálya, levendula - mutatjuk, mire jók

Gyömbér, bazsalikom, fahéj, borsmenta, kurkumin, zsálya, levendula - mutatjuk, mire jók

A gyógynövények nagyon hasznosak, hiszen segíthetnek a betegségek megelőzésében és azok leküzdésében. Cikkünkben, néhány gyógynövény csodálatos hatásait részletezzük.