Nagy vállalás kis akarattal? A nem kívánt gyermek tragédiája

A családalapításnál nagyobb vállalkozásba nem is kezdhet az ember.
Nagy vállalás kis akarattal? A nem kívánt gyermek tragédiája

A gyermekáldás csodás esemény a családok életében. Feltéve, hogy mindenki vágyott erre és akkor érkezik a baba, amikor megfelelőek a körülmények. A tervezett családalapítás azt jelenti, hogy az így fogantat magzat az egész várandósság alatt, valamint a születés után is nagy figyelmet és sok szeretet kap.

Ám van, hogy a sors úgy gondolja csavar egyet a történeten. A csemete nem mindig előre megtervezett projekt mentén érkezik. A nem kívánt terhességből, esetleg a rossz időzítésből eredményeképp született gyermek már magzati korban megélheti édesanyja dühét, szomorúságát, amelynek kiváltója ő maga. Az is lehet, hogy születése után is el fogja szenvedni azt a neheztelést, amelyet szülei talán ki sem mondanak, de tudat alatt mégis munkálkodik bennük.

Hogyan befolyásolhatja egy gyermek életét, felnőtt sorsát, ha nem várták, hogy megszülessen? Megtudhatod a INNEN.

További izgalmas témákért látogass el a Coloré oldalára!


Kapcsolódó cikkek

Önfeledt táborozás - tábor 2024 - gyerektábor 2024

Önfeledt táborozás

Az egy-két hét közös üdülésen kívül a gyerekek nyara gyakran tervezetlenül és – néha bizony – unalmasan telik. Ezt a problémát a szülők sokszor úgy próbálják orvosolni, hogy ők is szabadságot vesznek ki, és otthon maradnak.

Utazás gyerekkel - tippek, ötletek

Családi nyaralás: autós utazás gyerekekkel

Hogyan szórakoztassuk gyermekeinket a hosszú kocsiban töltött órák alatt?

Miért fontos, hogy a szülők is kikapcsolódjanak? - a gyereknek és a szülőnek is szüksége van némi térre

Miért fontos, hogy a szülők is kikapcsolódjanak?

A szülő nem ülhet folyton a gyermeke mellett. Amikor a gyermek elér egy bizonyos kort, fontos, hogy egyedül is töltsön el időt, mert ez sok készségét és képességét is fejleszti. A szülőnek is szüksége van egy kis szabadságra. Mutatjuk is, hogy miért!