Hogyan válasszuk ki a legjobb kutyaeledelt

Kutyája tápanyagszükségletei a fajtától, az aktivitási szinttől és az életkortól függően változnak, ezért nagyon fontos, hogy a kedvence adott életszakaszához legmegfelelőbb eledelt válassza.
Hogyan válasszuk ki a legjobb kutyaeledelt

Az ezekben a szakaszokban lévő kutyáknak más étrendre van szükségük, mint a kisebb fajtáknak, ezért fontos, hogy a megfelelő életszakaszhoz megjelölt eledelt válasszon. Egyes eleségtípusok jobban megfelelnek a fiatal kölyökkutyáknak, mint mások, ezért mindenképpen ellenőrizze a címkén található tápértékadatokat, mielőtt megvásárolja kutyája eledelét.

A kutyatápok címkéjén a fehérjét kell feltüntetni első összetevőként. Bár ez nyilvánvalónak tűnhet, ne lepődjön meg, ha azt tapasztalja, hogy egyes fehérjetípusok nem is számítanak húsnak. A húsipari melléktermékek az állatok kevésbé jó minőségű részei, amelyeket a kutyatápok előállításához használnak fel. A hús fontosságáról a kutya étrendjében további információkat tartalmazó jó forrás az American College of Veterinary Nutrition "The Protein Paradigm" című cikke, amely a különböző fehérjeforrásokról, a tápok könnyű emészthetőségéről és arról szól, hogyan lehet őket kiszúrni a címkén.

A különböző kutyatápok különbözőképpen reagálnak a különböző háziállatokra, ezért mindenképpen olvassa el figyelmesen a címkéket. A kutyatápok összetevői széles skálán mozognak, ezért fontos, hogy megtudja, mi az, ami a kutyájának megfelel. Több különböző márkájú kutyaeledel kipróbálása segíthet leszűkíteni a választékot. Ne feledje, hogy háziállata allergiás vagy idegenkedik az egyik vagy másik összetevővel szemben. Figyeljen az ételallergia tüneteire, például a túlzott nyalogatásra, hányásra vagy hasmenésre. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, forduljon állatorvoshoz, hogy segítsen meghatározni a kedvencének legmegfelelőbb eledelt.

Az interneten kereshet az adott kutyaeledel biztonságosságának és minőségének meghatározásához. Ellenőrizze a tápanyagtartalmat, a címkézést és a gyártási gyakorlatot. Olyan eledel márkát is választhat, amely szigorú biztonsági irányelveket követ. Sok modern kutyatápgyártó megfelel ezeknek a kritériumoknak, de ritka az olyan, amelyik minden kritériumnak megfelel. Mielőtt kutyatápot vásárolna kutyájának, tegye fel magának ezt a hat kérdést:

Nagyon fontos, hogy kutyád kiegyensúlyozott étrendet kapjon, mivel ez létfontosságú az egészségéhez. Figyelnie kell az egészséges székletre is, ami a megfelelő táplálkozásra utal. Az állatorvosi tanácsadás szintén felbecsülhetetlen értékű forrás. Az állatorvosok kiterjedt kutatásokkal és információkkal rendelkeznek a kedvtelésből tartott állatok táplálkozásáról, így segíthetnek leszűkíteni a választékot. Szívesen válaszolnak minden kérdésére is. Hogyan válassza ki tehát a legjobb kutyaeledelt?

A megfelelő kutyaeledel kiválasztásakor az első szabály, hogy kerüljük az olcsó eledelt. A kutyák nem húsevők, így az olcsó tápok nem tesznek jót nekik. Még a "teljes értékű és kiegyensúlyozott" feliratú tápok is lehetnek rossz minőségűek, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaznak minden tápanyagot, amire a kutyának szüksége van. A kutya gyomrát nem arra tervezték, hogy megeméssze az ilyen alacsony minőségű összetevőket tartalmazó ételeket.

Kapcsolódó cikkek

Ezért egyél répát! - 1 leves, 1 főétel, 1 desszert répából, kezdőknek - és még a kezdők is boldogulnak vele

Ezért egyél répát! – 1 leves, 1 főétel, 1 desszert répából, kezdőknek

A répa egész évben elérhető, kellemes édeskés az íze, ezért remekül passzol sült húsokhoz, nagyszerű leves alapanyag és még sütemény is készülhet ebből a nagyszerű zöldségből.

Hogyan főzzünk rizst?

Hogyan főzzünk rizst?

Hogyan főzzük meg a rizst 20 perc alatt és rizsfőző nélkül?