Alapvető felszerelések vadászathoz

Ha vadászatról van szó, számos kötelező tartozékot kell beszerezni.
Alapvető felszerelések vadászathoz

Először is szükség van egy lőfegyverre. Szüksége lesz továbbá lőszerre és íjra és nyilakra. Egy újrafelhasználható vizes palack megkönnyíti az utánpótlást, és bármilyen vízforrásnál feltölthető, ami ideális a szarvasvadászathoz. Ezenkívül egy vízszűrő biztosítja, hogy a megivott víz tiszta maradjon. Egy másik szarvasvadászathoz nélkülözhetetlen kiegészítő a szagtalan rovarirtó spray, amely biztonságban tartja Önt, és nem zavarja a közeli szarvasokat.

Egy másik vadászati tartozék a vadászpuska elnyomója. Ezek az eszközök megvédhetik a vadászokat a hangos zajoktól vadászat közben, ami különösen fontos az érzékeny zsákmányállatok esetében. Ezek azonban drágák lehetnek. A csőtompító, egy gumiból készült ellensúly, amely segít csökkenteni a visszarúgást, egy másik hasznos kiegészítő. Ezek az eszközök pontosabbá és könnyebben kezelhetővé teszik a vadászpuskát.

Egy jó vadászkés szintén fontos a szarvasvadászathoz, mivel segít az egyszerűbb munkák elvégzésében és a nehéz helyekre való bejutásban. Egy jó minőségű vadászkés sokkal zökkenőmentesebbé teszi az utazást, mivel lehetővé teszi, hogy a vadászatra koncentrálhasson. Egy jó kés kiváló gumírozott markolattal is rendelkezik, ami nagy előny a szarvasvadászat során. Végül egy LED-es zseblámpa lehetővé teszi, hogy a sötétben is mozoghasson, és tábort üssön. Ezek a lámpák vízállóak és tartósak, ami egy további bónusz.

Végül fontos a megfelelő ruházat. Az évszaktól és az időjárási viszonyoktól függően megfelelő vadászruházatot kell viselnie. Például egy szeptember közepi antilopvadászat más ruházatot igényel, mint egy december végi, észak-wisconsini fehérfarkú vadászat. Az időjárási viszonyok mindkét területen eltérőek, ezért könnyű ruházatot kell csomagolnia, amely nem melegszik túlságosan.

Egy másik elengedhetetlen vadászati kiegészítő az éjjellátó monokulár. Sok modell speciális tartókonzolokkal van felszerelve, amelyekkel a fegyverre szerelheti, és sokkal könnyebbé teszik a vad felkutatását. Választhat olyan modellt is, amely nem rendelkezik célkereszttel, hogy helyettesítse a lézeres célmutatót.

Kapcsolódó cikkek

Alapvető felszerelések vadászathoz

Alapvető felszerelések vadászathoz

Ha vadászatról van szó, számos kötelező tartozékot kell beszerezni.