Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 levessel kezdd!

A kezdők gyakran félnek levest készíteni, pedig minden étel közül, talán a leveseket a legkönnyebb elkészíteni. Cikkünkben most 3 olyan leves receptjét olvashatod, amelyek nem csak nagyon egészségesek, de nagyon egyszerű az elkészítésük is. Amennyiben kedvet kaptál a főzéshez a receptek elolvasását követően, csak egyetlen tanácsot adhatunk. Bízz magadban! Hidd el, nem nagy ördöngösség levest készíteni, neked is menni fog!
Szeretnél meg tanulni főzni? - Ezzel a 3 levessel kezdd! - nem túl bonyolult

Petrezselymes – brokkoli krémleves hozzávalói:

· 1 nagyobb fej brokkoli

· 1 nagyobb csokor petrezselyemzöld

· 2 dl sovány tejföl

· 2 evőkanál barna rizsliszt

· ízlés szerint só, bors

· egy csipet szerecsendió

· 1 evőkanál vaj

· 2 gerezd fokhagyma

· pirított zsemlekocka

Hogyan készítsd el?

Szedd rózsáira a brokkolit és mosd meg alaposan. Egy edényben olvassz fel a vajat, add hozzá a felaprított fokhagymát, dinszteld meg, vigyázva arra, hogy ne égjen meg. Majd add hozzá a kisebb rózsákra szedett brokkolit és párold félpuhára, majd öntsd fel vízzel, hogy ellepje a brokkolirózsákat. Főzés közben fűszerezd meg a levest.

Amikor a brokkoli megpuhult, botmixerrel pépesítsd, aztán készítsd el a habarást, azaz keverd el a tejfölt és a lisztet, majd add azt a leveshez. Szórd meg a levest friss petrezselyemzölddel és tálald pirított zsemlekockákkal.

Fahéjas almakrém leves hozzávalói:

· 4 db nagyobb alma

· 1 citrom frissen facsart leve

· 1 bio citrom lereszelt héja

· ízlés szerint fahéj, só és szegfűszeg

· 1 ujjnyi reszelt gyömbér

· 1 vaníliarúd

· ½ csomag tejszínes pudingpor

· ízlés szerint cukor

· 2 dl főzőtejszín

Hogyan készítsd?

Hámozd és mosd meg az almákat, majd kockázd fel azokat. Tedd azokat egy lábasba, öntsd fel vízzel, majd főzd meg. Amikor a víz, gyöngyözni kezd, add hozzá a citrom facsart levét, a citrom lereszelt héját, a fűszereket és a lereszelt gyömbért is. Amikor az alma megpuhult, pürésítsd azt botmixerrel.

A pudingport keverd össze a tejszínnel, a vaníliarúd kikapart belsejével és a cukorral, majd a leves folyamatos kevergetése közben add az egészet a leveshez.

Először hideg vízben, majd hűtőben hűtsd le a levest. Tálaláskor merj egy adagot a tányérba és adj hozzá egy-egy csipet fahéjat és szegfűszeget.

Hagymaleves hozzávalói:

· 1 nagy fej vöröshagyma

· 1 szál póréhagyma

· 2 újhagyma

· 3-4 gerezd fokhagyma

· 1 csokor snidling

· 1 nagy pirospaprika

· 2 evőkanál növényi olaj

· ízlés szerint só, bors

· 2 evőkanál barna rizsliszt

· 2 dl sovány tejföl

· kifli teljes kiőrlésű lisztből

· olívaolaj

Hogyan készítsd el?

Dinszteld meg az olajon a felaprított hagymákat, majd add hozzá a paprikát. Egy kistányérba külön hagyj egy kevés snidlinget. Sűrítsd be a levest liszttel, majd öntsd fel vízzel. Amikor gyöngyözni kezd a leves, add hozzá a fűszereket, végezetül, botmixerrel pürésítsd, illetve a liszttel összekevert tejfölt is add hozzá.

Karikázd fel a kifliket, de előtte cseppents mindkettőre 2-3 csepp olívaolajat és szórd meg snidlinggel. Tálaláskor szórj snidlinget a levesbe is és kínálj mellé snidlinges kiflikarikákat.

Kapcsolódó cikkek

Ezért egyél répát! - 1 leves, 1 főétel, 1 desszert répából, kezdőknek - és még a kezdők is boldogulnak vele

Ezért egyél répát! – 1 leves, 1 főétel, 1 desszert répából, kezdőknek

A répa egész évben elérhető, kellemes édeskés az íze, ezért remekül passzol sült húsokhoz, nagyszerű leves alapanyag és még sütemény is készülhet ebből a nagyszerű zöldségből.

2 egészséges főétel csirkéből

2 egészséges főétel csirkéből

Kezdőknek mindenképpen a csirkés ételekkel kell kezdeni a főzést és a sütést, hiszen ezzel a legkönnyebb dolgozni és sokkal egészségesebb is, mint például a vörös húsok.

A kezdők borkóstolási útmutatója

A kezdők borkóstolási útmutatója

Sokféleképpen lehet megtanulni bort kóstolni.