Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 levessel kezdd!
Petrezselymes – brokkoli krémleves hozzávalói:
· 1 nagyobb fej brokkoli
· 1 nagyobb csokor petrezselyemzöld
· 2 dl sovány tejföl
· 2 evőkanál barna rizsliszt
· ízlés szerint só, bors
· egy csipet szerecsendió
· 1 evőkanál vaj
· 2 gerezd fokhagyma
· pirított zsemlekocka
Hogyan készítsd el?
Szedd rózsáira a brokkolit és mosd meg alaposan. Egy edényben olvassz fel a vajat, add hozzá a felaprított fokhagymát, dinszteld meg, vigyázva arra, hogy ne égjen meg. Majd add hozzá a kisebb rózsákra szedett brokkolit és párold félpuhára, majd öntsd fel vízzel, hogy ellepje a brokkolirózsákat. Főzés közben fűszerezd meg a levest.
Amikor a brokkoli megpuhult, botmixerrel pépesítsd, aztán készítsd el a habarást, azaz keverd el a tejfölt és a lisztet, majd add azt a leveshez. Szórd meg a levest friss petrezselyemzölddel és tálald pirított zsemlekockákkal.
Fahéjas almakrém leves hozzávalói:
· 4 db nagyobb alma
· 1 citrom frissen facsart leve
· 1 bio citrom lereszelt héja
· ízlés szerint fahéj, só és szegfűszeg
· 1 ujjnyi reszelt gyömbér
· 1 vaníliarúd
· ½ csomag tejszínes pudingpor
· ízlés szerint cukor
· 2 dl főzőtejszín
Hogyan készítsd?
Hámozd és mosd meg az almákat, majd kockázd fel azokat. Tedd azokat egy lábasba, öntsd fel vízzel, majd főzd meg. Amikor a víz, gyöngyözni kezd, add hozzá a citrom facsart levét, a citrom lereszelt héját, a fűszereket és a lereszelt gyömbért is. Amikor az alma megpuhult, pürésítsd azt botmixerrel.
A pudingport keverd össze a tejszínnel, a vaníliarúd kikapart belsejével és a cukorral, majd a leves folyamatos kevergetése közben add az egészet a leveshez.
Először hideg vízben, majd hűtőben hűtsd le a levest. Tálaláskor merj egy adagot a tányérba és adj hozzá egy-egy csipet fahéjat és szegfűszeget.
Hagymaleves hozzávalói:
· 1 nagy fej vöröshagyma
· 1 szál póréhagyma
· 2 újhagyma
· 3-4 gerezd fokhagyma
· 1 csokor snidling
· 1 nagy pirospaprika
· 2 evőkanál növényi olaj
· ízlés szerint só, bors
· 2 evőkanál barna rizsliszt
· 2 dl sovány tejföl
· kifli teljes kiőrlésű lisztből
· olívaolaj
Hogyan készítsd el?
Dinszteld meg az olajon a felaprított hagymákat, majd add hozzá a paprikát. Egy kistányérba külön hagyj egy kevés snidlinget. Sűrítsd be a levest liszttel, majd öntsd fel vízzel. Amikor gyöngyözni kezd a leves, add hozzá a fűszereket, végezetül, botmixerrel pürésítsd, illetve a liszttel összekevert tejfölt is add hozzá.
Karikázd fel a kifliket, de előtte cseppents mindkettőre 2-3 csepp olívaolajat és szórd meg snidlinggel. Tálaláskor szórj snidlinget a levesbe is és kínálj mellé snidlinges kiflikarikákat.