Milyen karkötők illenek egy férfihoz?

Napjainkban a férfiak is viselnek ékszereket. Talán a legtöbben a karkötők mellett voksolnak. De milyen karkötők is illenek a férfiakhoz? Mutatunk is néhányat!
Milyen karkötők illenek egy férfihoz?

Ha egy férfinek választunk karkötőt, akkor dönthetünk a személyre szabott ékszer mellett, hiszen ezek a darabok egyediek és úgy tervezték azokat, hogy megfeleljenek a viselőjük stílusának és igényeinek. Ebbe a kategóriába tartoznak a gravírozható ékszerek, amely karkötőkre szinte bármit rágravíroztathatunk, legyen szó egy névről, egy kezdőbetűről, egy személyes vagy inspiráló idézetről, vagy fontos dátumról. A gravírozható férfi karkötő rendkívül divatos és stílusos kiegészítőnek számít.

A nemesacél karkötő is nagy népszerűségnek örvend a férfiak körében, hiszen egy olyan erős fémről van szó, ami jól ellenáll a napi kopásnak, nem rozsdásodik, legalábbis, míg a rajta lévő krómréteg nem kopik. Egy ilyen ékszer nem karcolódik, vagy sérül meg könnyen, mint más fémek. A hagyományos ékszerek, fémek, allergiás reakciót okozhatnak, azonban a nemesacél nem okoz ilyen problémát. Így az érzékeny emberek számára ez a lehető legbiztonságosabb választás. További előnyei közé tartozik még, hogy a legtöbb ruházathoz illik, az alkalmi viselettől, a hivatalos öltözékig.

Amennyiben a bőr karkötő mellett döntünk, akkor kulcsfontosságú, hogy az adott ékszer tükrözze a megajándékozott személy stílusát és személyiségét. Választhatunk fekete vagy barna bőrből készült ékszert, de a bőrből készült fonott karkötők is nagyon közkedveltek. A nemesacél és a bőr kombinációja is népszerű, hiszen jól viselhető önmagában, de még egy órával együtt is. A fonott bőr karkötők sokféle színben, fonási stílusban, méretben és szélességében is kaphatók. Egy ilyen karkötő tartós, sokoldalú, könnyen kezelhető és a megfizethető kategóriába tartozik.

A gyöngyös karkötők mellett is dönthetünk, sok férfinek tetszik például a csakra karkötő. A csakrák azok az energiaközpontok, amelyek kölcsönhatásba lépnek a testünkkel, mind fizikai, mind energetikai szinten. Egy-egy csakra ékszer, jelentős hatással lehet az adott személy fizikai, érzelmi és mentális jólétére. A csakra karkötők több színt is magukban foglalnak. Ezek a színek nem csak a nőkhöz, hanem a férfiakhoz is remekül illenek.

A horgony karkötő nagyon divatos és nagyon kedvelt azon férfiak körében, akiknek valamilyen kötődésük van a vízhez, legyen az tenger, tó, vagy folyó. Egy ilyen karkötő viselői számára egy horgony karkötő különleges jelentéssel bír. Lehet ez a vízzel való kapcsolat szimbóluma, egy emlékezetes utazás, vagy kaland felidézése. Nagyszerű ajándék akkor is, ha ezek az élmények, emlékek az illető személyhez köthetők, de abban az esetben is, ha közös emlékekről van szó. Egy ilyen karkötő nem csak azért kiváló ajándék, mert hosszú ideig tart ki, hanem mert rendkívül stílusos és egyedi kiegészítőknek számít.

Kapcsolódó cikkek

Újulj meg, frissítsd fel a ruhatáradat (is)! - a ruhatárunkat egyszerűen is megújíthatjuk

Újulj meg, frissítsd fel a ruhatáradat (is)!

A nők szeretnek vásárolni és minden szezonban újabb és újabb kincsekkel hazatérni. Azonban sokkal jobban jársz, ha csak kevesebb ruhát vásárolsz, de azok nem csak strapabíróak, hanem jó minőségűek is.

Miért érdemes ezüst ékszereket vásárolni?

Miért érdemes ezüst ékszereket vásárolni?

Néhány kevésbé ismert drágakő lehet, hogy olcsóbb, mint az ezüst, de nem rendelkeznek ugyanazzal a presztízzsel és luxussal, mint az arany.

Így válassz nyakláncot az őszi szettedhez

Így válassz nyakláncot az őszi szettedhez

Ha megkérdezed az ismerőseid a kedvenc évszakukról, szinte biztos, hogy valaki csillogó szemekkel és széles mosollyal kezd el az őszről beszélni.