Mi az a Transzcendentális Meditáció?

Ezt jelenti a transzcendentális meditáció.
Mi az a Transzcendentális Meditáció?

Ez az ősi technika csendes mantra meditációt foglal magában. Indiában fejlesztette ki az 1950-es évek közepén Maharishi Mahesh Yogi. Tudj meg többet erről a technikáról ebben a cikkben. Kellemesen meg fogsz lepődni, ha megtudod, hogy valójában nagyon egyszerű! Íme néhány előnye ennek a meditációs technikának:

Ha többet szeretne megtudni, a TM-tanfolyamokat nemzetközileg és az Egyesült Államokban is kínálják, a díjak a jövedelemtől függnek. A tanfolyamokból származó bevételt a veteránok, veszélyeztetett gyerekek és más olyan emberek megsegítésére fordítják, akiknek támogatásra van szükségük ennek az ősi gyakorlatnak a megtanulásához. Csatlakozhatsz egy egyéni órához vagy egy csoportos meditációs foglalkozáshoz. Mindkét esetben kapsz egy mantrát a gyakorláshoz. Ezen kívül kapsz egy útmutatót az első foglalkozásra, és megkérnek, hogy hozz magaddal egy kis gyümölcsfelajánlást. Miután néhány ülésen keresztül gyakoroltad a technikát, 3 csoportos meditációs ülésen is részt vehetsz, hogy tovább erősítsd a gyakorlatodat.

A transzcendentális meditáció gyakorlása egyszerű és otthon is elvégezhető. Egyszerűen csak üljünk kényelmesen egy székben, és ismételjünk egy mantrát. Ideális esetben naponta legalább tizenöt percig ismételgesse a mantrát. Ha nehezen tudja megtartani a figyelmét, kezdje napi néhány perccel, és fokozatosan növelje. Idővel szokásoddá válik ez a meditáció, és hamarosan a boldogság állapotában találod magad!

A transzcendentális meditáció előnyei széles körben elterjedtek. Egy brazil tanulmányok áttekintése szerint csökkenti a depressziót és a szorongást. Javítja a memóriát is. Sok csúcsteljesítményt nyújtó ember képes elérni ezt az állapotot a transzcendentális meditáció gyakorlásával. Ezt a fajta meditációt évszázadok óta gyakorolják, és számos híres gyakorlója van. A legjobb, ha képzett tanítóval dolgozol, ha új vagy ebben a meditációs típusban.

A transzcendentális meditáció a meditáció egy egyszerű és természetes formája, amely segít elérni egy mély és nyugodt tudatállapotot. Ez egy egyszerű folyamat, amelyet naponta kétszer 20 percig lehet végezni. Ha akarod, mantrával is gyakorolhatod. Ha többet szeretnél megtudni erről a technikáról, keresned kell egy képzett TM-tanárt, és részt kell venned egy hétnapos tanfolyamon.

A TM jótékony hatásait úgy tapasztalhatjuk meg a legjobban, ha naponta gyakoroljuk. A TM-et megtanulhatja egy tanúsított TM oktatótól vagy online. A technika napi gyakorlása lehetőséget ad arra, hogy minden napot pozitív gondolkodásmóddal kezdj. A gyakorlás a hálaérzetedet és az általános tudatosságodat is növelni fogja. A transzcendentális meditáció előnyei megérik az Ön idejét. Az előnyök azonban nem csak mentális, hanem fizikai jellegűek is.

Sok gyakorló a transzcendentális meditációt spirituális gyakorlatnak nevezi. Bár a folyamat valóban egy istenhez vagy isteni szellemhez szól, a tényleges gyakorlat nem foglal magában imát. Ehelyett kitisztítja az elmét, lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk a belső béke legmélyebb szintjeit. A transzcendentális meditáció során nem fogsz a napi teendőidre gondolni, vagy a jövőd miatt aggódni. Inkább egyetlen szóra vagy mondatra fogsz összpontosítani, amely a szándékodról szól.

Kapcsolódó cikkek

Alvási szokások

Ahogy leteszi a fejét, alszik – ez normális?

Ha valaki mindig és szinte bárhol elalszik, az az alváshiány vagy kórosan megnövekedett alvásigény jele. Ha esténként a lefekvés után azonnal álomba zuhan, az viszont teljesen normális, sőt optimális.

Felnőtt kifestő - 4 nyomós ok, hogy kifestőt vegyél magadnak

4 nyomós ok, hogy kifestőt vegyél magadnak

Ma már felnőtteknek is készítenek kifestőket. Nem véletlenül. Hihetetlen milyen nyugtató hatása van az elmére és még a szorongást is csökkenti. Mutatjuk, hogy milyen hatásai is vannak még ezeken kívül.

A TM és a Kreativitás: A Meditáció Hozzájárulása a Kreatív Gondolkodáshoz

A TM és a Kreativitás: A Meditáció Hozzájárulása a Kreatív Gondolkodáshoz

A Transzcendentális Meditáció (TM) olyan meditációs gyakorlat, amely messze túlmutat a puszta relaxáción és belső béke elérésén.