Korszerűsítené fűtését? Jó helyen jár!

Vége a halogatásnak, eljött a modernizálás ideje?
Korszerűsítené fűtését? Jó helyen jár!

Fűtés tekintetében az első és legfontosabb dolog, hogy legyen. Ezután általában az a következő szempont az, hogy eközben ne kelljen kifizetni egy vagyont. Ha ez a kettő stimmel, a legtöbben nem foglalkoznak a fűtésükkel. Különösen igaz ez nyáron, ilyenkor a legtöbben még a fűtés létezéséről is hajlamosak megfeledkezni. Visszatérve, az persze a szerencsésebb eset, ha az otthonunk szigetelése megfelelő, ezért nem kell rengeteget fűtenünk, költenünk. Ahogy az is nagyszerű, ha nem robban le a rendszer minden szezon kezdetekor (is), nem kell gyakran szerelőt hívni, és gond nélkül működik. De mi van akkor, ha mindez nem így van? Illetve akkor, amikor lehetőségünk van rá, és nem csak igényünk, hogy korszerűbb fűtést válasszunk, ami további hosszú évtizedekig kiszolgál majd? Erre megfelelő válasz az elektromos fűtés. Miért?

Az elektromos fűtés sokaknak még mindig elérhetetlen luxusnak tűnik a költségei miatt, de például napelemmel rendelkezve, kombinál egészen más a helyzet, hiszen ezekkel a kiadásainkat minimálisra csökkenthetjük. Az elektromos fűtés pedig több megoldást is kínál, választhatunk mennyezeti fűtést, padlófűtést, falban található rendszert, de akár a paneles megoldást is, fűtőtestet. Igényeink szerint, illetve attól függően, hogy éppen építkezés előtt állunk-e vagy pusztán a korszerűsítés a célunk, több rendszer is választható. A legmodernebb típus a harmadik generációs fűtőfólia, ami újonnan épülő otthonokba, illetve felújításkor a legjobb választás. Egészséges fűtési rendszer? Igen, ezzel lehetséges az is! Hogy miért? A harmadik generációs intelligens fűtőfólia ugyanis inrafűtés, annak minden előnyös tulajdonságával. Padlófűtés esetén nincs szállópor, hiszen nem keringeti a levegőt. Emellett viszont a levegőt nem szárítja, nem vonja ki a nedvességet, ezzel is biztosítva, a légúti betegségekben szenvedők számára ideális környezetet. Természetesen nem ez az egyetlen járható út, hiszen sok esetben csak kisebb felújításról van szó. Akárhogy is, a korszerűsítés előtt nagyon fontos felmérni a házunk állapotát, illetve eldönteni, hogy mekkora helyiséget fűtünk, hogy kiegészítő vagy teljes értékű fűtést keresünk.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan került közel egymáshoz az ember és a farkas?

Hogyan került közel egymáshoz az ember és a farkas?

A farkas nem volt mindig egy ellenséges ragadozó az ember szemében. Kezdetben, néhányezer évvel ezelőtt még barátsággal fordultak egymás felé, hiszen az ember zsákmányának egy részét a farkasnak adta, később pedig kutyaként máig egyik kedvenc háziállata.

A vidék nagy lehetősége, a napelem

A vidék nagy lehetősége, a napelem

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy napelemet szereltetnek a tetőre, az ezzel előállított energiát pedig a házban található elektromos eszközök működésére használják fel.

Milyen növényt tegyünk a fürdőszobába?

Milyen növényt tegyünk a fürdőszobába?

Még ablaktalan fürdőszobához is van tippünk!