Szállítmányozás Németországba – mindig van hová fokozni

A két ország külkereskedelmi forgalmának értéke eléri a 60 milliárd eurót, és a külföldi tőkebefektetések jelentős része is innen érkezik.
Szállítmányozás Németországba – mindig van hová fokozni

Az intenzív kereskedelem feltétele a jól működő áruforgalom, azaz, hogy jól szervezett és megbízható legyen a szállítmányozás Németország irányába. A szolgáltatók éles versenyt folytatnak a megrendelőkért, és mind hatékonyabb megoldásokkal igyekeznek előállni.

Hányféleképpen intézhetjük a szállítmányozást Németországba?

Attól függően, hogy egy vállalkozás milyen rendszerességgel és milyen mennyiségben exportál nagyobb, raklapos küldeményeket, a nagyobb szolgáltatóknál akár egyedi árszabásra is jogosult lehet. Az árérzékenység persze fontos tényező, az utóbbi idők tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy egyre több cég figyel oda a környezettudatosságra, míg mások a minél gyorsabb megoldást keresik. A gyűjtőszállítmányozás az összes közül az egyik leghatékonyabb konstrukció, és az idő tekintetében is versenyképes. Különösen, ha a szolgáltató eleve a rugalmasságra és a gyorsaságra hegyezi ki üzleti modelljét.

Új hídfőállások az európai szállítmányozásban

A 15 európai országban jelen lévő Raben Group idén tavasszal olyan új rendszert vezetett be, amellyel még pontosabban, még kedvezőbb futásidőkkel teljesítheti a szállítási megbízásokat. Németországban négy, Lengyelországban és Csehországban pedig egy-egy súlyponti depót jelöltek ki, amelyek Eurohub státusszal működnek. Ezekben a csomópontokban konszolidálják az árukat, azaz a különböző irányból érkező, de azonos irányba tartó küldeményeket a célállomás szerint csoportosítják. Az eljárás kézzelfogható előnye, hogy a cégcsoport hálózata rugalmasabban alkalmazkodik az ügyfelek igényeihez és az áruforgalom mindenkori volumenéhez, és a kevesebb megtett kilométer révén csökkenti a flotta károsanyag-kibocsátását is. Nem mellesleg az Eurohub struktúrának köszönhetően Németország könnyebben elérhető, mint valaha.

Kapcsolódó cikkek

Szállítmányozás Németországba – mindig van hová fokozni

Szállítmányozás Németországba – mindig van hová fokozni

A magyar–német gazdasági kapcsolatok hagyományosan erősek, a kontinens legnagyobb piaca a hazai vállalkozások számára is sok lehetőséget tartogat.