Mit viselj futás közben, ha esik az eső?

Szeretnéd tudni, hogy milyen futófelszerelésre és sportruházatra van szükséged, ha esőben akarsz futni? Akkor most segítünk!
Mit viselj futás közben, ha esik az eső?

Az esős időjárás esetén sokan úgy döntenek, hogy el sem indulnak inkább, hiszen megáznak és megfáznak. Ez azonban nem történhet meg a megfelelő futófelszereléssel, hiszen a gyártók manapság már rengeteg csapadék időhöz passzoló darabbal rukkol elő. A sportruházat Brubeck webshopban is ezt a célt szolgálja. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit érdemes viselned futás közben, ha esik az eső.

Futófelszerelés a borús hónapokra

Az edzésterved nem mindig eshet meleg és napsütéses napokra. Az időjárás ugyanis kiszámíthatatlan, főleg ősszel és tavasszal, de télen is sokszor csak esőben lehet mozogni. Bár az tény, hogy ilyenkor hűvösebb van, így jobb lehet a teljesítmény, számolni kell azzal, hogy a ruha átázik, ez pedig könnyen megfázáshoz vezethet. Az eső elleni védelemre szolgálnak a vízlepergető, valamint az egészen vízhatlan változatok egyaránt.

Míg a vízlepergető anyag a felületéről vezeti el a vizet, addig a vízálló nem engedi át azt. Előbbi nem alkalmas arra, hogy hosszabb időn át megóvjon a csapadéktól. Utóbbit viszont korlátlan mennyiségben érheti eső. Ezek ideális megoldások, ha mérsékelt csapadékban szeretnél edzeni, ugyanis a legtöbb ilyen technológiával ellátott sportruha lehetővé teszi az izzadság elvezetését, eközben pedig persze véd az esőtől.

Mire lesz szükséged?

Az első és legfontosabb egy esőkabát, aminek köszönhetően minden alkalommal szárazon térhetsz haza. Keress olyat, amely mind a víztől, mind a széltől óv, ragasztottak a varratai, valamint a gyártók zsebekkel látták el. Ezek ugyanis gondoskodni fognak az elektronikai eszközeid védelméről.

Másik fontos dolog, ami nélkül nem érdemes utcára menned, egy olyan futócipő, amely extra tapadást biztosít számodra a nedves felületeken. A bordázott külső talppal kiegészített változatok megakadályozzák a nagyobb sérüléseket, amiket a nedves talajon szerezhetsz. Válassz tehát olyat, amiben nem csúszkál a lábad, nem dörzsölődik a sarkad akkor sem, ha nagy az eső.

A cipőhöz hozzátartozik továbbá a futózokni, ami esetében nem a pamut lesz a legjobb választás. Ebben ugyanis a láb elnehezül és kihűl, megfázást okozva. A hőmérséklettől függően dönthetsz a vékony és a vastag változatok közül, a lényeg, hogy speciális zoknit szerezz be, amely garantáltan passzol a lábadra.

Vízálló nadrág és felső

Talán egyértelműnek tűnhet, azért térjünk ki egy kicsit arra, hogy miért fontos a vízálló nadrág, a pulcsi vagy a kabát. Mondani sem kell, hogy mindig a felső réteg legyen az, amely taszítja az esőt és nem engedi azt át az anyagon. Ezáltal végig száraz maradhatsz, megelőzheted a kidörzsölődést, valamint a betegséget.

Összegezve

Elmondható tehát, hogy esőben ugyanúgy lehet mozogni, mint a nyári napsütésben. A lényeg, hogy mindig legyen kéznél olyan sportruházat, aminek köszönhetően az egész futás alatt száraz maradhatsz.

Kapcsolódó cikkek

Feliratos férfi póló - egy jó bázis minden stílushoz

Feliratos férfi póló - egy jó bázis minden stílushoz

Van olyan kiegészítő a ruhatárnak, amivel mindenki rendelkezik. Az egyik az a klasszikus, egyszerű póló.

Miért érdemes ezüst ékszereket vásárolni?

Miért érdemes ezüst ékszereket vásárolni?

Néhány kevésbé ismert drágakő lehet, hogy olcsóbb, mint az ezüst, de nem rendelkeznek ugyanazzal a presztízzsel és luxussal, mint az arany.

Milyen karkötők illenek egy férfihoz?

Milyen karkötők illenek egy férfihoz?

A férfiak is kedvelik az ékszereket, különösen a karkötőket.